TUSAS'in Yerlilestirme Çalismalariyla 500 Milyon Dolar Türkiye'de Kalacak

Sirket, 600'ün üzerinde hava araci komponentinin yerlilestirme çalismalarini tamamlandiginda gelecek yillarda 500 milyon dolarlik yurt disi tedarikinin önüne geçilecek Bu yil sonuna kadar 100'e yakin komponentin yerlilestirme asamalari tamamlanacak.

Türk Havacilik ve Uzay Sanayii (TUSAS), 250 civarinda yerli ve milli firmayla sürdürdügü 600'ün üzerinde hava araci komponentinin yerlilestirme çalismalarini tamamlandiginda gelecek yillarda toplam 500 milyon dolarlik yurt disi tedarikinin önüne geçmis olacak.

TUSAS'tan yapilan açiklamaya göre, sirket yüksek teknoloji ürünleri için mühendislik ve teknik konularda Ar-Ge faaliyetlerinin yani sira üretim süreçlerinden nihai ürünün testlerine kadar tüm asamalarda yardimci sanayinin gelismesine katkida bulunuyor.

Yapisal bilesenlerin yani sira hava platformunun kritik parçalarini kendi mühendisleri tarafindan gelistirmeye devam eden TUSAS, diger taraftan ham maddeden ihtiyaç duyulan parçanin üretimine kadar birçok asamada yerli yardimci sanayinin gelisimini destekliyor.

Bu kapsamda, alt sistem, ekipman, malzeme alaninda çalismalar yürüten TUSAS, GÖKBEY, HÜRJET, HÜRKUS, Milli Muharip Uçak, Agir Sinif Taarruz Helikopteri, ANKA, AKSUNGUR, T129 ATAK ve T70 Genel Maksat Helikopteri gibi özgün ve milli projelerde, hidrolik sistemlerinden güç sistemlerine, yangin söndürme sistemlerden yakit tankina, inis takimlarindan iklimlendirme sistemlerine, aydinlatma ünitelerine kadar genis yelpazede yerlilestirme faaliyetleri gerçeklestiriyor.

Böylece, sirket Türk havacilik ekosisteminin tam bagimsiz gelismesini hedefliyor. Sirketin 250 civarinda yerli ve milli firmayla sürdürdügü 600'ün üzerinde hava araci komponentinin yerlilestirme çalismalarini tamamlamasiyla gelecek yillarda toplam 500 milyon dolarlik yurt disi tedarikinin önüne geçilmis olacak.

Bu yil sonu itibariyla özgün hava platformlarina yönelik 100'e yakin komponentin yerlilestirme asamalari tamamlanacak.
Kaynak: AA