(Özel) 15 Temmuz Sehidi Babasi Ekrem Eksi Açiklamasi 'Oglum Sehit Olmadan 1 Ay Önce Askerden Gelmisti'

15 Temmuz hain darbe girisimi gecesi Ümraniye’deki evinden ayrilarak köprüye giden Kemal Eksi, gögsünün altina isabet eden kursun sonrasi sehit edilmisti. Sehit Kemal Eksi’nin babasi Ahmet Eksi oglunun sehit oldugu o geceyi anlatti.

(Özel) 15 Temmuz Sehidi Babasi Ekrem Eksi Açiklamasi  'Oglum Sehit Olmadan 1 Ay Önce Askerden Gelmisti'


15 Temmuz gecesi hain darbe girisimini ögrenen Kemal Eksi, kuzeniyle birlikte FETÖ’cü askerler tarafindan kapatilan Bogaziçi Köprüsü’ne gitti. Köprüyü kapatan darbeci askerlere direnen vatandaslara ates açildi. Kursunlardan biriyse henüz 24 yasinda olan ve askerden 1 ay önce terhis olan Kemal Eksi’nin kalbinin altina isabet etti. Yaklasik 15 dakika boyunca düstügü yerde yardim bekleyen Eksi’yi o esnada orada bulunan baska bir vatandas araciyla hastaneye götürdü. Hastaneye gittiginde durumu agir olan Eksi yapilan tüm müdahalelere ragmen daha fazla dayanamayarak hayatini kaybetti.

15 Temmuz gecesi Bogaziçi Köprüsü’nde sehit düsen Eksi, Karacaahmet Mezarligi’na defnedildi. Sehit Kemal Eksi’nin ismi, Büyükçekmece’de bulunan bir Anadolu imam hatip lisesine verildi.

Sehit Kemal Eksi’nin babasi Ekrem Eksi oglunun sehit düstügü o geceyi anlatti.

“Annesi sanki her seyi hissetti”

Darbe gecesinde yasadiklarini anlatan baba Ekrem Eksi, “Siradan bir yaz aksamiydi. Arkadasim beni arayarak televizyonu açmami söyledi.

Televizyonu açtigimda ise birkaç askeri aracin köprü üzerindeki yolu kestigini gördüm. Her sey bir anda olmaya basladi.

Istanbul’da her sey daha yeni baslarken Ankara’da meclisin bombalandigi haberini aldik. Gece saat 02.00 siralarinda oglumu ilk aradigimda Kosuyolu’nda arkadaslariyla birlikte oturdugunu söyledi.

Ikinci kez aradigimda ise köprüye gittiklerini söyledi.

Annesi telas yapti. Oglum da annesine cevaben ‘anne bu senin bildigin gibi bir sey degil’ diyerek cevap verdi. Ilerleyen saatlerde kiz kardesim arayarak bize Kemal’in nerede oldugunu sordu. Bize söylemese de annesi Kemal’e bir sey oldugunu hissetti. Süpheye düstügümüz için oglumla beraber köprüye giden kuzenini aradik ve Kemal’i sordugumuzda gögsünün altindan vuruldugunu ögrendik” diye konustu.



“Kalp masaji yaptik, su an yogun bakimda”

Oglunun, köprüde yedigi kursun sonrasi bir baska vatandas tarafindan hastaneye götürüldügünü belirten Ekrem Eksi, “Kemal’in yanina gidebilmek için yola çiktik fakat yollar kapatilmisti. Sonra çok kisa süre de olsa köprünün açildigini duyduk. Oglumun Sisli Etfal Hastanesi’ne kaldirildigini ögrendik. Oglum kursunu yedikten sonra o sirada orada bulunan bir vatandas aracina alarak onu hastaneye götürmüs. Biz hastaneye gittigimizde doktorun bize ilk söyledigi sey ‘Kalp masaji yaptik, su an yogun bakimda’ oldu. Megerse Kemal vefat etmis. O an bize söyleyememisler. Zaten sabah saatlerinde sehit olan kisilerin ismi tek tek hastanede açiklandi. 24 yasinda oglumu kaybettigimi ögrendim” dedi.



“Onlara sükunet verdi, korkuyu aldi”

Sonradan her sey ortaya çiktiginda olayin FETÖ tarafindan gerçeklestirildigini ögrendik. Tabi bu arada insanlar yaralanmis, can vermis. Zaman geçtikçe insan anliyor ki bu çocuklar bosu bosuna sehit olmamislar. Eger darbe girisimi basarili olsaydi. Biz ülke olarak hem içte hem de dista savas halinde olacaktik. Bu çocuklar aslinda büyük bir olayin önüne geçtiler. Sehit aileleriyle görüstügünüz zaman aslinda hepsinin bir hikayesi var. Mesela bir sehidimiz abdest aliyor, geri gidiyor. Mesela Ayse Aykaç, hayatinda her seyden çekinen bir kadin ama o gece kocasini kolundan tutarak disari çikartan bir kadin. Bunlari yan yana koydugumuz zaman sunu görüyorsunuz. Allah bu insanlara sekinetini indirdi. Onlara sükunet verdi, korkuyu aldi” diye konustu.

Kaynak: İHA