Milli Egitim Bakanliginin E-Sinav Merkezi Sayisini Artirma Çalismalari Sürüyor

Bakan Yardimcisi Mahmut Özer: 'Özellikle ilçelerimizde esinav merkezi sayisinda 2021 yilinda ciddi bir artisa gidecegiz. 81 ilde 421 ilçemizde yeni esinav merkezleri açacagiz. Su ana kadar çok sayida yeni esinav merkezi açtik. Yatirimlarimiz planlandigi gibi ilerliyor'

Milli Egitim Bakanligi (MEB) yil sonunda elektronik sinav (e-sinav) merkezi sayisini 151'den 491'e, e-sinav salonu sayisini da 194'den 500'e yükseltme hedefine yönelik çalismalarini sürdürüyor.

Bursa'daki e-sinav merkezlerinden birini ziyaret eden Milli Egitim Bakan Yardimcisi Mahmut Özer, yürütülen çalismalara iliskin bilgi aldi.

Özer, burada yaptigi açiklamada, Bakanligin e-sinav merkezlerinde, sürücü belgesi, mesleki egitimde kalfalik ve ustalik gibi çok sayida sinavin gerçeklestirildigini belirtti.

Bu merkezlerde diger kurumlara da sinav hizmeti verildigini aktaran Özer, "Bakanlik olarak dört beceri Türkçe sinavi gibi yeni uygulamalarimizi da bu merkezlerde yapiyoruz. Ayrica açik ortaokul ve lise sinavlarini da e-sinav merkezlerinde yapabilmek için hazirliklarimiz da devam ediyor." ifadesini kullandi.

Özer, e-sinav merkezlerinin kullanim kapasitelerinin giderek arttigini vurguladi.

Ögrencilerin ve vatandaslarin bu merkezlere kolay erisebilmesinin, sunduklari hizmetin kalitesi bakimindan büyük öneme sahip olduguna deginen Özer söyle devam etti:

"Özellikle ilçelerimizde e-sinav merkezi sayisinda 2021 yilinda ciddi bir artisa gidecegiz. 81 ilde 421 ilçemizde yeni e-sinav merkezleri açacagiz. Su ana kadar çok sayida yeni e-sinav merkezi açtik. Yatirimlarimiz planlandigi gibi ilerliyor. Böylece 2021 yili sonunda e-sinav merkez sayimiz 151'den 491'e çikmis olacak. Yeni hedefimize göre 491 sinav merkezinde yer alacak 500 sinav salonunda hizmet verecek e-sinav salonlarinda ayni anda 10 bin 710 kisi yararlanabilecek. Böylece, e-sinav merkez sayisi son 2 yilda 4 kat, salon sayisi da 3 kat artmis olacak. Ayrica, ayni anda e-sinav merkezinde sinav olabilecek aday sayisi da yüzde 230 artmis olacak. Böylece bu merkezler üzerinden sundugumuz hizmetlere vatandaslarimiz çok rahat bir sekilde ulasilabilecek."

MEB'in e-sinav merkezlerinden 2018 yilinda 81 il ve 14 ilçe merkezi olmak üzere 95 merkezde 124 salonda ayni anda 3 bin 250 kisi yararlanabiliyordu. Bakanlik son 2 yilda özellikle ilçelerde bu sinav merkezlerine erisimi artirmaya çalisarak 2020'de ilçe merkez sayisini 70'e, e-sinav merkez sayisini da 151'e çikartti.

Çalismalar kapsaminda Bursa'da 5 olan e-sinav merkez sayisi 11'e yükseltilecek.
Kaynak: AA