Ayvalik'in Nüfusu Kurban Bayrami'nda 8-9 Kat Artacak

Iç turizmin lideri konumundaki Kuzey Ege’nin gözde tatil yöresi olan Balikesir’in Ayvalik ilçesindeki turizm tesisleri, Kurban Bayrami tatilini tam dolulukla karsilamaya hazirlaniyor.

Ayvalik'in Nüfusu Kurban Bayrami'nda 8-9 Kat Artacak
Iç turizmin önde gelen bölgelerinden "Kuzey Ege’nin incisi" Ayvalik, sahip oldugu dogal güzelliklerle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini ile mücadelede 1 Temmuz’da baslayan normallesme sürecinde de büyük ilgi görüyor.

Seytan Sofrasi, plaj ve adalari, koylari, tarihi tas evleri, yemekleri, temiz havasiyla zeytin yesili ile mavinin bulustugu ilçe, bayram tatilinde Kovid-19 tedbirleriyle ziyaretçilerini agirlayacak.

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, yaz sezonu hazirliklarina kis mevsiminden itibaren basladiklarini söyledi.



Ilçe genelinde kis mevsiminden bu yana Ayvalik Kaymakamligi öncülügünde ilçedeki resmi kurumlarda sezon öncesinde birlikte yaptiklari istisarelerin ardindan aldiklari önlemler kapsaminda turizm sezonu için tüm hazirliklari tamamladiklarini kaydeden Baskan Ergin, "Kovid-19 tedbirleriyle süren sezonda, Kurban Bayrami ile beraber ilçemiz nüfusu 8-9 kat artacaktir. Otellerimizde doluluk oranlari simdiden yüzde 100’e ulasmis durumda. Iyi bir sezon geçirecegimize inaniyorum. Zaten öyle de görünüyor.” dedi.

Balikesir genelindeki 36 mavi bayrakli plajin 17’sinin Ayvalik’ta olduguna ve Ege Denizi kiyisinda yer alan Ayvalik’in müsilajdan (deniz salyasi) etkilenmedigine dikkati çeken Ergin, tertemiz denizi ve plajlariyla konuklarini beklediklerini aktardi.

Kendisi de turizmci olan Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, “Basta Kurban Bayrami vesilesiyle ve ardindan turizm sezonunun geneli olarak iyi bir sezon geçirecegimizi ümit ediyorum. Bizler belediye olarak sezona haziriz. Pandemi döneminde ekonomik anlamda çok kötü bir süreç geçirdik. Bu pandeminin açtigi ekonomik yaralari bir nebze olsun bu sezonda saracagimiza inaniyoruz. Iyi bir sezon geçirecegiz” diye konustu.

“Ayvalik’ta son yillarin en yogun Kurban Bayrami ve turizm sezonu yasanacak”

Ayvalik’in en önemli turistik tesislerinden birinin sahibi Bekir Berk ise bu yil Kurban Bayrami ve akabinde hizlanacak olan turizm sezonunun geçen yila oranla çok daha iyi geçecegini belirterek, “Mesela biz tesisimizde, iç turizmin yani sira balkan ülkelerinden gelen misafirlerimizi de agirliyoruz. Örnegin Sirp rezervasyonlarinda PCR testi zorunlulugu kalktigi için çok büyük bir artis var. Edirne Ticaret Odasi’nin da girisimiyle 250 lira olan PCR testleri 110 liraya düsürüldügü için Edirne’den girislerde Bulgar ve ‘Almanci’ diye isimlendirilen gurbetçi vatandaslarimizdan da ciddi talep artisi var. Ayvalik’ta Kurban Bayrami rezervasyonlari ile sezonun geneline bakacak olursak, Temmuz-Agustos aylarinda Cunda Adasi, Sarimsakli basta olmak üzere ilçe genelinde son yillarin en yogun iki ayi geçirilecek” dedi.

Kaynak: İHA