Aliaga'da Gemi Sökümü Sirasinda Patlama Açiklamasi 1 Isçi Yasamini Yitirdi, 1 Isçi Agir Yarali

Izmir’in Aliaga ilçesinde, sökümü yapilan yolcu gemisinde yasanan patlama sonucu o sirada gemide çalisan 1 isçi hayatini kaybetti, 1 isçi agir yaralandi.

Aliaga'da Gemi Sökümü Sirasinda Patlama Açiklamasi 1 Isçi Yasamini Yitirdi, 1 Isçi Agir Yarali
Olay, Aliaga ilçesi Gemi Geri Dönüsüm Tesisleri’nde meydana geldi. Bir firmada sökümü yapilan yolcu gemisinde, iddialara göre gaz sikismasi sonucu bir patlama oldu. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida itfaiye ve saglik ekipleri sevk edildi. Patlama sonucunda yaralanan ve yolcu gemisinde çalisan isçi O.T., gemi sökümleri çalisanlari tarafindan yarali sekilde çikarilarak Aliaga Devlet Hastanesine kaldirildi.

Öte yandan, yolcu gemisinin alt kisminda çalisan ve ve patlama sonrasi kaybolan isçi Yilmaz Demir için ise bir kurtarma çalismasi baslatildi. Bölgeye AFAD, UMKE, Izmir Büyüksehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri ile sevk edildi. Ekiplerin uzun süren çalismalari sonucunda Yilmaz Demir’in cansiz bedenine ulasildi. Yilmaz Demir’in cansiz bedeli gemiden çikartilarak Aliaga Devlet Hastanesi morguna kaldirildi.

Durumu agir olan O.T.’nin ise Aliaga Devlet Hastanesinden Bozyaka Egitim ve Arastirma Hastanesine sevk edildigi ve durumunun ciddiyetini korudugu ögrenildi.

Firmadan olaya iliskin açiklama

Öte yandan, gemi sökümü yapan firmadan, söz konusu yasanan olayla ilgili açiklama geldi. Açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Bugün saat 16.00 sularinda, firmamiz bünyesindeki gemi söküm tesislerinde yasanan elim olay hepimizi derinden üzmüstür. Sökülmek üzere tesisimiz de bulunan gemide henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple gerçeklesen patlama neticesinde 1 isçi hayatini kaybederken, 1 isçimiz de yaralanarak Izmir Bozyaka Egitim ve Arastirma Hastanesinde yanik ünitesinde tedavi altina alinmistir. Olayla ilgili teknik ve adli inceleme devam ederken, firmamiz yetkili makamlarla tam is birligi içerisinde çalismaktadir. Elim olayda hayatini kaybeden kardesimize Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabir ve metanet, yarali isçimiz için de acil sifalar dilerken; bizleri derinden yaralayan bu elim kazada hayatini kaybeden ve yaralanan isçi kardeslerimizin ailelerinin her asamada yaninda oldugumuzu bildiririz. Kazayla ilgili gerekli arastirmalar tamamlandiktan sonra detayli açiklama kamuoyuyla paylasilacaktir."
Kaynak: İHA