Sinop'ta '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Konulu Fotograf Sergisi Açildi

Sinop’ta,"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayisiyla Sinop Üniversitesi, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti ve Anadolu Ajansi is birligiyle fotograf sergisi açildi.

Cumhuriyet Meydani'nda açilan sergide, AA muhabirlerinin FETÖ'nün hain darbe girisiminde bulundugu gün ve sonrasinda çektigi fotograflarin yani sira kentte görev yapan yerel medya temsilcilerince çekilen fotograflar yer aldi.

Vali Erol Karaömeroglu, serginin açilisinda, aziz Türk milletinin yazdigi sanli destani ve yasananlari asla unutturmayacaklarini söyledi.

FETÖ tarafindan 15 Temmuz gecesi milletin iradesine, milletin kendisine, demokrasisine, seçilmis Cumhurbaskanina ve hükümetine hain bir darbe girisiminde bulunuldugunu vurgulayan Karaömeroglu, söyle konustu:

"Tarihi boyunca, kaniyla, caniyla, yüksek cesareti ve kahramanliklariyla, içeride ve disarida hiçbir düsmana firsat vermeyen aziz milletimiz, bu hain darbe girisimine de ayni cesaret ve kahramanlikla geçit vermemistir. Milletimiz o gece, hem tüm dünyaya demokrasinin nasil savunulacagini göstermis hem de bu topraklarin hiçbir güç tarafindan zapt edilemeyecegini, baskiyla sekillendirilemeyecegini, hiçbir hain planin veya onlarin masalarinin karsisinda boyun egmeyecegini, kani ve cani pahasina büyük bir destan yazarak göstermistir."

Vali Karaömeroglu'nun konusmasinin ardindan serginin açilisi gerçeklestirildi.

Açilisa Belediye Baskani Baris Ayhan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgin, Il Emniyet Müdürü Cahit Sahin, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Baskani Cengiz Demirel ve diger ilgililer katildi.

Kaynak: AA