Jandarma Genel Komutanliginin Muvazzaf Subay Ve Astsubay Ihtiyacini Karsilamak Amaciyla 912 Ögrenci Alinacak

Jandarma Genel Komutanliginin muvazzaf subay ihtiyacinin karsilanmasi amaciyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine 200 erkek ögrenci, muvazzaf astsubay ihtiyacini karsilamak amaciyla da Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna 712 erkek ögrenci alinacak.

Resmi Gazete'de yayimlanan ilana göre, basvurular 12 Temmuz Pazartesi baslayip, 8 Agustos Pazar günü saat 23.59'da sona erecek.

Adaylar basvurularini Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Baskanligi Personel Temin Sistemi araciligiyla e-Devlet kapisi üzerinden e-Devlet sifresi, mobil imza, e-Imza, T.C. kimlik karti veya internet bankaciligi seçeneklerinden birisiyle giris yaparak gerçeklestirebilecek. Internet ortami disinda posta yoluyla veya sahsen yapilan basvurular dikkate alinmayacak.

Adaylarin lise veya lise dengi meslek okullarindan mezun olmus veya kayit tarihine kadar mezun olacak durumda olmasi ya da denkligi Milli Egitim Bakanliginca onaylanmak kaydiyla yabanci ülke lise mezunu olmasi gerekiyor.

Ayrica basvuruda bulanacaklarin düzeltilmemis nüfus kaydina göre, 1 Ocak 2021 itibariyla 21 yasini bitirmemis olmasi (1 Ocak 2000 ve sonrasi dogumlular) isteniyor. Mahkeme karariyla yas düzeltmesi yaptiran adaylarin, yas düzeltmesinden önceki yaslari esas alinacak.

Temin sartlari ve diger detaylar "www.jandarma.gov.tr" ve "www.jsga.edu.tr" adreslerinde yer alan "2021 yili Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Ögrenci Basvuru Kilavuzu" ile “2021 yili Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) Ögrenci Basvuru Kilavuzu"ndan ögrenilebilecek.

Basvurusu kabul edilip seçme sinavlarina katilmaya hak kazanan aday listesi ve sinavlarla ilgili uygulama esaslari, sinav merkezi, sinav tarihi ve diger tüm duyurular "https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris" internet adresinden ilan edilecek.

Kaynak: AA