Anadolu Saglik Sen Genel Baskani Taskin'dan Memur Ve Emekliler Için Seyyanen Zam Talebi

Anadolu Saglik Sen Genel Baskani Necip Taskin, toplu sözlesme görüsmeleri öncesinde memur ve emeklilere 1000 lira zam ve 1500 lira bayram ikramiyesi verilmesini istedi.

Taskin, yaptigi yazili açiklamada, agustosta baslayacak 6'nci dönem toplu sözlesme görüsmeleri öncesinde yetkili sendikanin diger sendikalarin teklif, talep ve önerilerini alarak genis bir talep dosyasiyla görüsmelere katilmasi gerektigini belirtti.

Kamu çalisanlari ve emeklilerin TÜIK'in açikladigi enflasyon rakamlarina "mahkum edilmemesini" isteyen Taskin, sunlari kaydetti:

"Toplu Sözlesme görüsmeleri öncesinde memur ve emeklinin kayiplarinin telafisi için 1000 lira seyyanen zam ve 1500 lira bayram ikramiyesi verilmelidir. Daha sonra da geçmis yillarda verilen sözlerin tutulmasini istiyoruz. Tüm kamu çalisanlarini kapsayacak sekilde 3600 ek gösterge verilmeli, döner sermayede adil ve hakkaniyetli bir dagitim sistemine geçilmeli, ek ödemeler emeklilige yansitilmali, vergi orani yüzde 15'te sabitlenmeli, saglik teskilatlarinda çalisanlarin tamamini kapsayacak sekilde yipranma payi yeniden düzenlenmelidir. Memura yillik giyim ödeneginin günün sartlarina göre yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Emeklilikte aile yardiminin kesilmesi çag disi, Anayasa'ya ve mevcut yasalara aykiridir. Bu nedenle emeklilerimize aile yardimi ödeneginin verilmesini istiyoruz."

Kaynak: AA