Türkiye, KKTC'de Salgindan Etkilenen Turizm Sektörüne Hibe Destegi Sagliyor

Türkiye, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) salgindan zarar gören 96 küçük otel, KKTC Restorancilar Birligi (Res-Bir) üyesi 321 restoran, 153 acente ve 42 rehbere 15 milyon lira hibe salgin destek ödemesi yapiyor.

Türkiye'nin Lefkosa Büyükelçiligi Kalkinma ve Ekonomik Isbirligi Ofisinden (KEI) yapilan yazili açiklamaya göre, Türkiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda ve ekonomik sikintilarin asilmasi için KKTC'deki çesitli sektörden esnaf ve zanaatkarlara maddi destegini sürdürüyor.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile KKTC Hükümeti arasinda imzalanan 2021 Yili Iktisadi ve Mali Isbirligi Anlasmasi uyarinca, KKTC Turizm ve Çevre Bakanliginin koordinesinde, Turizm Salgin Destek Ödemesi kapsaminda geri ödemesiz, toplamda 15 milyon lira hibe salgin destek ödemesi yapiliyor.

Bu yil baska yerden hibe kullanmamis Turizm ve Çevre Bakanliginin isletme belgesi sahibi, 96 küçük otel, Res-Bir üyesi 321 restoran, Turizm ve Çevre Bakanligi isletme belgesi sahibi 153 acente ve 42 rehber hibe desteginden faydalanacak.

Hibe destek ödemeleri kapsaminda ilk kez turizm rehberlerine de ödeme yapiliyor.

Ödemeler, yarindan itibaren ilgili kisi ve isletmelerin hesabina yatirilmaya baslanacak.

Türkiye, geçen yil da Turizm Salgin Destek Programi kapsaminda KKTC turizm sektöründe kisi ve isletmelere 20 milyon lira hibe destek ödemesi yapmisti.???????

Kaynak: AA