YTB'den Lisans, Yüksek Lisans Ve Doktora Yapan Gurbetçilere Burs

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB), dünyanin farkli ülkelerindeki Türk toplumu içerisinde lisans, yüksek lisans ve doktora yapan basarili vatandaslara “Prof. Dr. Fuat Sezgin Üstün Basari Bursu” veriyor.

YTB'den Lisans, Yüksek Lisans Ve Doktora Yapan Gurbetçilere Burs
Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi, yurt disinda yasayan Türk diasporasina mensup vatandaslarin bulunduklari ülkelerin kültür, akademi, siyaset ve sosyal hayatinda aktif olabilmeleri için çalismalar yapiyor. YTB tarafindan ilan edilen “Prof. Dr. Fuat Sezgin Üstün Basari Bursu” programiyla yurt disinda akademik egitimlerinde basarili vatandaslara burs veriliyor.

YTB tarafindan ilan edilen program ile fen, mühendislik, saglik, sosyal ve beseri bilimler alaninda lisans, yüksek lisans veya doktora programindan mezun olan ya da basvurular tamamlanana kadar mezun olabilecek adaylara burs veriliyor. Burs programindan yararlanacak adaylarin öncelikle egitim aldiklari ülkelerin not sisteminde minimum yüzde 80 basari saglamalari gerekiyor. Programa katilmak isteyen mezun adaylarda ise, mezuniyetin üzerinden en fazla 1 yil geçmis olma sarti araniyor. Programa ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Ingiltere, Irlanda, Ispanya, Isveç, Isviçre, Italya, Kanada ve Norveç ülkelerinde yasayan Türk vatandasi, çifte vatandas veya mavi kart sahipleri basvurabiliyor. Programa basvuracak Türk vatandaslarinin yurt disinda sürekli veya kalici ikamet hakkina sahip olmalari da gerekiyor. “Prof. Dr. Fuat Sezgin Üstün Basari Bursu” programina son basvuru tarihi ise 15 Agustos.
Kaynak: İHA