Yesilyurt Belediyesi 2. Yaz Spor Okullari Ve Futbol Okulunun Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Malatya’nin Yesilyurt Belediyesi tarafindan baslatilan 2. Yaz Spor Okullari ile 12 ay boyunca devam eden Futbol Okulunun egitim süreci, planlamalar ve organizasyonlarin metotlari, düzenlenen bilgilendirme toplantisinda velilere ve sporculara anlatildi.

Yesilyurt Belediyesi 2. Yaz Spor Okullari Ve Futbol Okulunun Bilgilendirme Toplantisi Yapildi
Yesilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantisinda konusan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, kayitlari devam eden 2. Yaz Spor Okullarinin yani sira Futbol Okulu araciligiyla yetenekleri sporculari Türk sporuna kazandirmayi hedeflediklerini söyledi.



Egitim çalismalarini akademik bilgiler isiginda hayata geçireceklerini dile getiren Baskan Çinar, “Gençlik ve spor yatirimlarinda bölgesine örneklik teskil edecek çok sayida yatirimi hizmete sunan yerel bir yönetim olarak, çocuklarimizin ve gençlerimizin dogru bir planlama süreci, düzenli ve saglikli ortamlarda spor yapmasina büyük bir ayricalik taniyoruz. Spor kültürünü tam manasiyla asilamaya çalistigimiz gençlerimizin, alt yapi egitimlerini bilimsel metotlarda kendilerine sunup, fiziksel ve ruhsal anlamda en iyi sekilde gelismelerini destekliyoruz. Kayitlarina basladigimiz 2.Yaz Spor Okullarimiz ve 12 ay boyunca devam eden Futbol Okulumuzun tüm planlamalarini ve egitim dönemlerini, akademik anlamda yeterli donanima sahip ekiplerin gözetiminde yürütmekteyiz. Sporcularimiz antrenmanlarda bir yandan sosyallesme imkani bulurken diger taraftan akademik alt yapiyla hazirlanmis çalisma süreçleriyle sporun temel tüm kültürlerini ve teknikleri ögrenme firsatina kavusmus olacaklar. 1 Temmuz ile 30 Agustos günlerinde yedi farkli bransta hizmete verecek olan 2.Yaz Spor Okullarimizin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Ilçe Kaymakamligimiza, Il ve Ilçe Milli Egitim ile Il ve Ilçe Gençlik ve Spor Il Müdürlüklerimize, egitmenlerimize ve ailelerimize tesekkür ediyorum. Kurslarimiza katilan tüm çocuklarimiza güzel ve basarili egitim süreci temenni ediyorum” seklinde konustu.

Yesilyurt’un sportif anlamdaki güçlü potansiyelini güçlü ve modern yatirim alanlarinin yani sira egitim faaliyetleriyle ön plana çikarmaya gayret ettiklerini ifade eden Çinar, “ Bu yil bütçemizin büyük bir kismini gençlik ve spor yatirimlarina ayirdik. Çocuklarimiz ve gençlerimizin kisisel gelisimlerine destek verip saglikli nesiller olusturmak hedefiyle bu yili gençlik ve spor yili olarak ilan edip, bu yöndeki hizmetlerimize agirlik verdik. Gençlik ve Spor Bakanligimizin destekleriyle ilçemizin 30 farkli noktasina yaklasik 30 milyon Tl tutarinda futboldan yüzmeye, basketboldan bocceye, hali sahadan voleybola, güresten cimnastige kadar farkli branslarda spor tesisleri kuruyoruz. Gençlere yatirim ile gelecege adeta nefes oluyoruz, belirledigimiz hedeflere dogru emin adimlarla ilerliyoruz. Gençlerimizin sporda, sanatta ve kültürün farkli bir alaninda yetistirip ülkesine ve milletine faydali bireyler olmasi için çabaliyoruz. Merkez-kirsal ayrimi yapmadan tüm mahallelerimizi modern spor yatirimlarimizla donatiyoruz. Mahalle aralarina kurdugumuz semt sahalariyla birlikte yeni yetenekleri bulup ülke sporuna kazandirmayi amaçliyoruz. 1.800’ü lisansli olmak üzere 10 bine yakin sporcuyu bünyemizde barindiriyoruz. Hedefimiz brans sayisini 15’e çikartip, lisansli sporcuda ise 10 bin rakamina ulasarak toplam sporcu sayimizi da 30 bine çikarmaktir. Birlikte hareket edersek asamayacagimiz hiçbir engel yoktur. Belirlenen hedeflere hep birlikte çok çalisarak ulasacagiz. Bizim temel hedefimiz; kendini iyi ifade edebilen, özgüveni yüksek, ailesine, milletine ve topluma faydali gençler yetistirip, ilçemizden olimpiyat ve dünya sampiyonlari çikarmaktir” dedi.

Baskan Çinar, sporun bütün branslarina yönelik güzel tesisleri Yesilyurt’a kazandirdiklarini ifade ederek, “Tarihi sporlarimizdan karakucak güreslerimizin nezih ve kaliteli bir alanda yapilmasi için kadim bölgelerimizden Çirmikti’da bulunan güres sahamizi hem karakucak güresleri hem de farkli sportif ve kültürel etkinliklerin yapilacagi modern bir spor kompleksine dönüstürmek için insaat çalismalari devam ederken, Yakinca’da ki Yasam ve Spor Merkezimiz ile Spor Salonumuzun arka kismindaki alana yari olimpik yüzme havuzumuzu kazandiracagiz. Yakinca’daki 100 dönümlük alanimizi spor yatirimlariyla canlandiracagiz. Mollakasim mahallemizdeki futbol sahamiz ile Yesiltepe Hali Saha ve Sosyal Tesisimizi tamamladik. Melekbaba’da içerisinde profesyonel ölçülere sahip dogal çim yüzeyli futbol sahasi, kapali spor salonu, tenis kortlari, hokey salonu, okuma alanlari, soyunma odalarina sahip ülkemizin en büyük Gençlik Merkezinin yapimi büyük ölçüde tamamlandi. Çilesiz Mahallesi’nde iki ayri alana tenis kortu kazandiriyoruz. Ilçemize drift alani kazandirmak için Bakanlik nezdinde görüsmelerimiz sürüyor. Rafting Federasyonuyla birlikte Beylerderesine uluslar arasi organizasyonlara ev sahipligi yapacagimiz, içerisinde sosyal yasam alanlarinin da yer alacagi rafting alani ile belirledigimiz bir bölgeye golf sahasi kazandirmak için de görüsmelerimiz sürüyor. Gençlerimizin yogun talepte bulundugu e-spor merkezi içinde çalismalarimizi baslattik” diye konustu.

Çinar, Yaz Spor Okullari ve Futbol Okulunun açilis dersini veren Inönü Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi Antrenörlük Egitimi Bölümü Ögretim Görevlisi, Yeni Malatyaspor Yardimcisi Antrenörü Murat Kayapinar’a tesekkürlerini sunup, hediye takdim etti.

Yesilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügünde futbol antrenörü olarak görev yapan Ali Uçar’da futbol okulu üzerine veliler ve çocuklara bilgilendirmede bulundu.

Yesilyurt Belediyesinin gençlik ve spor yatirimlariyla, planlanan projeleri etkinlik sirasinda sine vizyon gösterimiyle katilimcilara aktarildi.
Kaynak: İHA