Yalova'da Uluslararasi Üniversitelerin Yatirim Ve Sürdürülebilir Gelismedeki Rolü Konferansi Gerçeklestirildi

Uluslararasi Üniversiteler Birligi tarafindan düzenlenen 31 Uluslararasi Üniversitelerin Yatirim ve Sürdürülebilir Gelismedeki Rolü adli konferansa Yalova’da basladi.

Yalova'da Uluslararasi Üniversitelerin Yatirim Ve Sürdürülebilir Gelismedeki Rolü Konferansi Gerçeklestirildi
1-4 Temmuz tarihleri arasinda Terma City’in ev sahipliginde yapilan konferansa dünyanin bir çok ülkesinden ögretim görevlileri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Kuran-i Kerim tilaveti yapildi.

Programda konusma yapan Yalova Vali Muammer Erol, bilgi üretmenin önemine dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

“Bilginin üretenleri arasinda yer almaliyiz. Bilgiyi üretenler biz olmaliyiz. Yoksa o bilgiyi üretenlerin biz pesinde gitmek zorunda kaliriz. Tekrar bizim kadim medeniyetimizin bizi çok yüksek noktalara tasidigi günlerde oldugu gibi biz yine bilgiye hakim olmaliyiz. Dünya bizim ürettigimiz bilginin pesinden kosacak bir durumda olmali. Böyle olursa biz hep beraber kazaniriz diye ümit ediyorum. Üniversitelerin bulunduklari ülkeler sehirler için mutlaka çok degisik alanlarda katma deger saglamalari söz konusu. En basta bulunduklari ülke ve sehirler için nitelikli elemanlar yetistirmek zorundalar ama üniversitelerin varlik nedenleri bilgi üretme konusundaki yetkinlikleri, kapasiteleri. Basarili bu birlikteligi, Uluslararasi Üniversiteli Birligi çatisi altindaki bu birlikteligi bilgi üretmede hep basta olmaya hep beraber basarmaya katkilari olmasini diliyorum.”

Protokol konusmalarinin ardindan Prof. Dr. Muhammad Talib Obaidat moderetörlügünde ilk oturum gerçeklestirildi.

Konferans oturumlari 4 temmuz tarihine kadar devam edecek.
Kaynak: İHA