Van Gölü Manzarali 'Ulusal Resim' Çalistayi

Van’in Edremit Belediyesi tarafindan bölgede ilk defa düzenlenen ‘Ulusal Resim Çalistay’i, Türkiye’nin çesitli illerinden gelen sanatçilarin katilimiyla basladi.

Van Gölü Manzarali 'Ulusal Resim' Çalistayi
Edremit Kent Meydani’nda düzenlenen ve 4 gün sürecek olan çalistayda film gösterimleri, çocuk etkinlikleri, sergiler ve konserler yer alacak. Yaklasik 5 ilden ulusal düzeyde 10 sanatçinin yani sira yerel sanatçilarinda yer aldigi etkinlikte Edremit’in tarihi turistik mekanlari resmedildi. Miniklerin de katildigi çalistayda minikler, kendileri için kurulan atölyelerde resimler yaptilar. Van Göl sahilinde kurulan stantlarda hazirliklarini yapan sanatçilardan kimisi sahil bandi, kimisi Akmadar Adasi’ni, kimisi Van kedisini, kimisi Van baligini ve kimisi Engil Selalesi’ni, kilisesini ve Kiz Kalesi’ni tuvallerine tasidi. Edremit Belediye Baskani Ismail Say da, her sanatçiyi ziyaret ederek katilimlarindan duydugu memnuniyetini dile getirdi. Miniklerin de yaptigi çalismalari inceleyen Baskan Say, çocuklarla bol bol sohbet etti.

“Van’in çagdas ve modern bir müzeye kavusmasini diliyorum”

Çalistay kapsaminda Edremit’te bulunmaktan duyduklari memnuniyeti dile getiren Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Alaybey Karoglu, Edremit’te sanatin, sevginin, kardesligin birlestirici evrensel gücüne bir kez daha sahit olduklarini belirtti.

Muhtesem bir doganin ve muhtesem bir deniz ile iç içe olduklarini belirten Prof. Dr. Karoglu, “7’den 70’e herkesi bir araya toplayan Edremit Belediyesi muhtesem bir etkinligi imza atti. Özellikle pandemi sürecinden hemen sonra böylesi bir çalismanin yapilmasi hemen hemen ilk sayilacak bir hareketle sanatçilari bir arada toplayan, bu paylasimi gerçeklestiren basta Edremit Belediyesi Baskanini sahsim ve sanatçilar adina tesekkür ederim. Iyi bir baslangiç oldu. Bu tür etkinliklerin devamini diliyorum. Her yil bu faaliyetleri gerçeklestirerek çagdas sanat anlaminda üretilen eserlerin sergilenecegi bir galerinin süreç içerisinde bir müzenin olusturulmasini diliyorum. Van, Dogu’nun en muhtesem sehirlerinden biri. Burada sevgi var, dostluk var, baris var. Dolayisiyla bunun geregi olarak böylesine çagdas ve modern bir müzeye kavusmasini diliyorum. Sanata destek verenlere, sanatla birlikte yürüyenlere candan tesekkür ediyorum” dedi.



Edremit sanatin, turizmin ve kültürün merkezi olmaya devam edecek”

Ressamlarla zaman zaman çesitli sohbetler gerçeklestiren Edremit Belediye Baskani Ismail Say ise; Ankara, Istanbul basta olmak üzeri Türkiye’nin çesitli illerinden sanatçilari Edremit’te bulusturduklarini belirtti.

Edremit’te ilk defa Resim Çalistayi yaptiklarini ve bunun ilkini gerçeklestirdiklerini anlatan Baskan Say, “Insallah devamini getirecegiz. Çalistayimiz kapsaminda konserlerimiz, film gösterimleri ve sergilerimiz olacak. Insallah pandeminin bitisi ile birlikte Edremit sanatin, turizmin ve kültürün merkezi olmaya devam edecek. Bu vesileyle de tüm halkamizi Edremit’e bekliyoruz. Pandeminden uzak saglikli günler diliyoruz” ifadelerini kullandi.

Van Gölü’ne karsi resim yapmanin güzelliginden bahseden diger ressamlar da, düzenlenen etkinlikten dolayi Baskan Say’a tesekkür etti. 4 gün boyunca sürecek olan etkinlikte Ulusal Resim Çalistayi çesitli aktivitelerle sanatseverler basta olmak üzere vatandaslari agirlayama devam edecek.
Kaynak: İHA