Van'da Gösteri Yürüyüsü Ve Açik Hava Toplantilari 15 Gün Yasak

Van'da, gösteri yürüyüsü ve açik hava toplantilarinin 15 gün süreyle yasaklandigi bildirildi.

Valilikten yapilan açiklamada, anayasa ve kanunlarda öngörülen sinirlandirma ve yasaklama sartlarini dogrudan ve açikça olusturdugu degerlendirilen eylem ve saldirilarin önüne geçilmesinin planlandigi belirtildi.

Vatandaslarin can ve mal güvenliginin saglanmasi, terör örgütlerinin planlarinin bertarafi, bu baglamda milli güvenligin saglanmasi, kamu düzeni ve genel sagligin korunmasi, suç islenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile baskalarinin hak ve özgürlüklerinin ve genel asayisin devaminin temini ile siddet olaylarinin yayginlasmasinin önlenmesinin amaçlandigi anlatilan açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Van ili cografi sinirlari içerisinde 3 Temmiz 2021 tarihinden geçerli 17 Temmiz 2021 tarihi de dahil olmak üzere (15) gün süre ile 2911 sayili Toplanti ve Gösteri Yürüyüsleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüsü ve açik hava toplantilari 2911 Sayili Kanunun 17. maddesine istinaden yasaklanmistir. Ilimizde düzenlenecek olan basin açiklamasi, oturma eylemi ve anket yapilmasi, çadir ve stant kurulmasi, açilmasi, imza kampanyasi düzenlenmesi, bildiri, brosür ve el ilani dagitilmasi, 5442 sayili Il idaresi Kanununun 11. Maddesinin (a) ve (c) fikra hükümleri geregince belirtilen tarihler arasinda mülki idare amirinin iznine baglanmistir."

Kaynak: AA