Van AK Parti Il Baskani Türkmenoglu, OSB Baskani Aslan'i Ziyaret Etti

AK Parti Van Il Baskani Kayhan Türkmenoglu, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Baskani Mehmet Aslan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Aslan, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, yürütülen çalismalarla ilgili Türkmenoglu'na bilgi verdi.

Türkmenoglu, burada yaptigi açiklamada, Organize Sanayi Bölgesi'nin Van'in yükselen yildizi oldugunu söyledi.

Yatirimcilarin girisimleriyle giderek gelisen, büyüyen ve istihdama ciddi manada katkilari olan OSB yönetiminin güzel adimlar attigini belirten Türkmenoglu, sunlari kaydetti:

"Bizler AK Parti iktidari olarak sanayicimize, girisimcilerimize, mütesebbislerimize ve yatirim yapmak isteyen herkese büyük desteklerimiz oldu, olmaya da devam edecektir. Partimizin kuruldugu günden bu yana sehrimizin en önemli geçim kaynaklarindan olan tarim ve hayvancilik giderek büyümüstür. Tarim destekleri programlari kapsaminda buzagi destegi, koyun keçi destegi, malak destegi, düve alim destegi, kirmizi et destegi, arili kovan destegi, alabalik destegi, sürü büyütme destegi, mazot gübre destegi, yem bitkileri destegi, organik tarim destegi, tohum kullanim destegi ve küçük aile isletme destekleriyle bir ilke daha imza attik. Kirsal kalkinma destekleri programi çerçevesinde ise ahir ve agil yapimi, bireysel sulama sistemleri, ekonomik yatirimlarin desteklenmesi projelerine 500 bin -2.5 milyon arasinda yüzde 50 hibe destegi verilerek adeta tarim ve hayvancilik alaninda devrim yaptik. Bizler hizmet partisi olarak, her zaman hizmetlerimize devam edecegiz.”

Desteklerinden dolayi AK Parti'ye tesekkür eden Baskan Aslan de "Her daim yaptigimiz ve yapacagimiz yatirimlarimiza büyük destekleri oldu. Sanayicilerimize yapilan destekler sayesinde günümüzün teknolojisinden faydalanarak OSB’yi Van’in parlayan yildizi haline getiriyoruz.

Toplam 5 etaptaki alt yapisi parsel sayimiz 419’e ulasti. Buradaki çalismalarimizin alt yapi sorunlarini tamamini bitirdik. OSB Baskanligi olarak, bize müracaat eden mütesebbislerin her imkandan faydalanmasi için bizler üzerimize düseni yapiyoruz. Su anda aktif çalisan firma sayimiz 146'dir. 13 firmamizin müracaatlari onaylanarak yakinda hizmetlerine baslayacaklar." diye konustu.

Daha sonra fabrikalari gezen Türkmeoglu, yatirimcilarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Pandemi döneminde hükümetin kendilerini yalniz birakmadigini ifade eden is insanlari, IS KUR ve kisa süreli çalisma ödenekleri ile zorlu süreci rahat atlatmanin rahatligi içinde olduklarini vurguladi.

Türkmenoglu'na ziyaretinde yardimcilari Abdullah Çalim, Sinan Basak, Pinar Gülle, yönetim kurulu üyeleri Seref Gültepe, Suat Damgaci ve Ramazan Gülbay da eslik etti.

Kaynak: AA