Ugur Okullari'nin 427 Ögrencisi, LGS'de Yüzde 1'Lik Dilimde Yer Aldi

Ugur Okullari Genel Müdürü Nil Çiçek: '559 ögrencimiz yüzde 2, 892 ögrencimiz yüzde 3, 997 ögrencimiz yüzde 4, 1.232 ögrencimiz ise yüzde 5'lik dilimde yer aliyor'

Ugur Okullari'nin Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsaminda gerçeklestirilen merkezi sinava katilan 427 ögrencisi, yüzde 1'lik dilimde yer almayi basardi.

Ugur Okullari'ndan yapilan açiklamaya göre, Milli Egitim Bakanligi tarafindan 6 Haziran'da gerçeklestirilen sinavin ardindan sonuçlar, e-okul ve meb.gov.tr adresi üzerinden açikladi.

Sinava hazirlikta yarim asri askin deneyime sahip Ugur Okullari'nin ögrencilerinin "kitlesel basarilariyla Türkiye'nin gururu" oldugu belirtildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Ugur Okullari Genel Müdürü Nil Çiçek, sinava katilan 427 Ugur Okullari ögrencisinin yüzde 1'lik dilimde yer aldigini aktararak, sunlari kaydetti:

"559 ögrencimiz yüzde 2, 892 ögrencimiz yüzde 3, 997 ögrencimiz yüzde 4, 1.232 ögrencimiz ise yüzde 5'lik dilimde yer aliyor. Sinavda basari gösteren tüm ögrencilerimizi ve emegi geçen tüm ögretmenlerimiz tebrik ediyorum. 4 yildir okullarimizda aktif olarak kullanilan, kisiye özgü ve yapay zeka tabanli dijital ögrenme-ögretme platformu Metodbox ile pandemi döneminde okul eve tasindi. Her hafta kesintisiz olarak gerçeklestirdigimiz deneme sinavlarimiz, pekistirme odakli ders planlamalarimiz ve deneyimli akademik kadromuzun olusturdugu yayinlarimizla birlikte sinavin nabzini tuttuk."

- "Okullarin arastirilmasi, ögrencinin gelecek beklentilerine ve kisilik özelliklerine uygunlugu incelenmeli"

Ugur Okullari PDR ve AR-GE'den Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Baris Sezgin de tercih döneminin titizlikle ele alinmasi gereken bir süreç oldugunu vurguladi.

Okulun akademik basarisi ile birlikte teknolojik olanaklarina, Ingilizce dil edinimine ve yurt disi danismanligina odaklanmak gerektigini belirten Sezgin, su degerlendirmelerde bulundu:

"Hepimiz hayatimiz boyunca birçok karar aliyor ve yasamimizi sekillendiriyoruz. Bu kararlardan belki de en uzun vadeli etkisi olan 'meslek seçimi.' Meslek seçiminin temelini ise lise ve üniversite tercihlerimiz olusturuyor. Kisacasi dogru tercih, aslinda iyi bir gelecegin ilk adimi. Çocuklarimizin lise tercihini dogru yapabilmeleri, iyi bir üniversite ve meslege sahip olmak için atacaklari ilk adim. Bu sebeple okullarin arastirilmasi, ögrencinin gelecek beklentilerine ve kisilik özelliklerine uygunlugu incelenmeli. Ögretmen kadrosunun kalitesi, okulun akademik basari, fiziki ve sosyal olanaklari, yabanci dil egitimi, sinav sistemlerine ve müfredata uygun ders içeriklerinin verimli sekilde isliyor olmasi, rehberlik hizmetleri, ders disi faaliyetler önemli kriterler arasinda yer aliyor."

Kaynak: AA