Tuzla'da Aricilik Kursunu Tamamlayanlar Sertifikalarini Aldilar

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarsisi’nin talebi üzerine Tuzla Halk Egitim Merkezi tarafindan verilen Aricilik Kursu’na kurslara katilan 12 kursiyer sertifikalarini aldi. Aricilik Kursu’na katilan ve basarili olan kursiyerlere sertifikalarini Tuzla Kaymakami Ali Akça ve Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarsisi kurucu üyelerinden Dr. Fatma Yazici takdim etti.

Tuzla'da Aricilik Kursunu Tamamlayanlar Sertifikalarini Aldilar


Arilarin ekolojik sistemdeki önemine dikkat çekmek için Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarsisi’nin talebi üzerine Tuzla Halk Egitimi Merkezi tarafindan verilen ‘Aricilik Kursu’ tamamlandi. Gönül Elleri Çarsisi ve Tuzla Rumeliler Dernegi’nden katilan 12 kadin, 2 ay süren egitimler sonucunda basarili olarak sertifika almaya hak kazandilar. Kurslari basari ile tamamlayan kadinlara sertifikalari, Tuzla Kaymakami Ali Akça, Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici’nin esi ve Gönül Elleri Çarsisi kurucu gönüllülerinden Dr. Fatma Yazici, Gönül Elleri Çarsisi kurucu gönüllülerinden Tugba Muslu, Tuzla Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Sahin Çat, Tuzla Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Sube Müdürü Adnan Sariyildiz’in katildigi etkinlik ile takdim edildi. Ayrica Koronavirüs salgini nedeniyle alinan tedbirler kapsaminda kutlanamayan 20 Mayis Dünya Ari Günü de kutlandi. Tuzla’da yasayan ve Gönül Elleri Çarsisi tarafindan takipleri yapilan ihtiyaç sahibi ailelerin ürettigi ari temali ürünler de Gönül Elleri Çarsisi Ekolojik Pazar’da satisa sunuldu. Satilan ürünlerden elde edilecek gelir yine ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlari için kullanilacak

“Ari var ise hayat vardir”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici’nin esi ve Gönül Elleri Çarsisi kurucu gönüllülerinden Dr. Fatma Yazici, arilarin dünya üzerindeki önemine dikkat çekerek, ”Biz Gönül Elleri Çarsisi olarak 8 ay önce Ekolojik Pazarimizi açtik. Bu pazari açmamizdaki en önemli sebeplerden bir tanesi; ekolojik dengeye zarar vermeden yasamayi ögretmekti. Gönül Elleri Çarsimizin böyle bir yüzü olsun istedik. Yasadigimiz Korona virüs salgini sürecinde ve bugünlerde yasadigimiz doga sorunlarina baktigimiz zaman insanlarin dünyayi kötü kullandigini görüyoruz. Bu hepimize zarar veriyor. Denizimize, dogamiza, agaçlarimiza zarar verirken en çok arilara zarar veriyor. 20 Mayis Dünya Ari Günü nedeniyle bu programi düzenlemistik ama pandemi nedeniyle ötelendi. Ari var ise hayat vardir. Çünkü arilar hassas varliklardir. En ufak bir kimyasal artiktan etkilenebilirler. Bu sebepten dolayi arilarin bizlere verdikleri hayati düsünerek biz de onlarin hayatini öncelememiz gerekiyor. Bu farkindaligi arttirmak için arkadaslarimiz ayni zamanda kursiyer oldular. Ari dünyasini ögrendiler. Bu bakimdan kendilerini tebrik ediyorum. Bugün de hep birlikte bunun kutlamasini yapiyoruz. Özün sözü; dünyamiza iyi davranmamiz gerekiyor ki o da bize iyi davransin. Bizler ne ekersek onu biçiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA