Sultangazi'de Çocuklar Yüzme Havuzlarinda Yazin Tadini Çikartiyor

Sultangazi Belediyesi, belediye binasi yanindaki parka kurdugu portatif yüzme havuzlari ile yaz eglencesini çocuklarin ayagina götürdü.

Sultangazi'de Çocuklar Yüzme Havuzlarinda Yazin Tadini Çikartiyor


Vatandaslari sporla bulusturmaya önem veren Sultangazi Belediyesi, “Kendine Deger Ver, Hayatinda Spora Yer Ver” sloganiyla spor dolu bir yaz için harekete geçti. Gençlik ve Spor Bakanligi ile Sultangazi Belediyesi isbirliginde “Yüzme Bilmeyen Kalmasin” projesi kapsaminda belediye binasi yanindaki parka, miniklerin güvenle yüzme ögrenebilmesi için yüzme havuzlarini hazirlandi. Etkinlige; Sultangazi Ilçe Kaymakami Ugur Kalkar, Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi AK Parti Ilçe Baskani Süleyman Yigitoglu, MHP Sultangazi ilçe Baskani Yusuf Özer ve vatandaslar katildi.

6-12 yas arasi çocuklar portatif yaz havuzlarinda bir yandan yüzme egitim aliyor, bir yandan da yaz aylarinin vazgeçilmesi olan havuzun keyfini çikartiyor.

Üç kadin olmak üzere alti profesyonel egitmen görev alarak kizlarla erkeklere ayri havuzlarda egitimler veriliyor. Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, yüzme egitimi alan çocuklarla tek tek ilgilendi. Baskan Dursun, yaz kurslarinin 1. Etabin Temmuz sonuna kadar, 2. etabin da Temmuz sonu baslayip Agustos sonuna kadar devam edecegini belirtti.



“Çocuklar suyla ve günesle bulustular”

Yüzme havuzunun sabit kalacagini belirten Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Sultangazi’de çocuklarimiz gençlerimiz su an çok mutlu çünkü yüzleri gülüyor. Bugün suyla ve günesle bulustular. Sultangazi’de yüzmeyi bilmeyen kalmasin diyerek yola çiktik. Içisleri Bakanligimiz, Gençlik ve Spor Bakanligimiz ve Sultangazi Belediyesi olarak bu projenin içerisindeyiz. En önemli seylerden biri de, yaz kurslarimiz 2 etap halinde devam edecek. Haziran sonu basladik. Temmuz sonuna kadar devam edecek. Bir de Temmuz sonu baslayip Agustos sonuna kadar etkinligimiz devam edecek. Bu süre içinde çocuklarimiz yüzme kurslarimizdan faydalanacak. Ancak burasi sabit olarak burada kalacak. Ilkokul çagindan baslayarak bütün bu çocuklari yüzmeyle bulusturmak istiyoruz” seklinde konustu.



Eglenerek yüzme ögrendigini anlatan Erol Samet Akçay, “Burada zaman güzel geçiyor. Hem yüzüyoruz hem de egleniyoruz. Havalar sicak ama serinleyerek yüzmeyi ögreniyoruz” dedi.



“Güzel vakit geçiriyoruz”

Havuzda olmaktan mutlu oldugunu söyleyen Ensar Kirenci, “Önceki sene gelmistim ve su anda zamanim güzel geçiyor. Burada oldugum için çok mutluyum bu kursta yeni arkadasliklar edindim. Hava çok sicak en azindan burada serinliyoruz ve güzel vakit geçiriyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA