Selendi Nüfus Müdürlügünden 'Adreste Nüfus Hizmeti'

Manisa’nin Selendi ilçesinde kimlik karti alabilmek için Ilçe Nüfus Müdürlügüne gidemeyen hasta, yasli ve engelliler "Adreste Nüfus Hizmeti" projesi ile basvurularini evden yapti.

Selendi Nüfus Müdürlügünden 'Adreste Nüfus Hizmeti'
Manisa’nin Selendi ilçesinde Nüfus ve Vatandaslik Genel Müdürlügünce baslatilan proje kapsaminda yeni tip çipli kimlik karti alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidemeyen hasta, engelli ve 75 yas üstü vatandaslarin basvurulari evlerinde alinmaya devam ediliyor. Selendi Ilçe Nüfus Müdürü Çigdem Dalkiran basta olmak üzere müdürlük personeli korona virüs tedbirleri kapsaminda gerekli önlemleri alarak, vatandaslarin adreslerine gidip Gezici Kayit Terminali ile basvuru sahiplerinin biyometrik verisinin alimindan imza asamasina kadar bütün islemleri evlerinde tamamliyor.

Kimlik yenileme için müdürlüge gelemeyen yasli ve hasta vatandaslarin evlerine gittiklerini belirten Ilçe Nüfus Çigdem Dalkiran ise “Müdürlügümüze mücbir sebeple gelemeyen hasta veya engelli vatandaslarimiz ile 75 yas üstü büyüklerimizin kimlik basvurularini ve adres islemlerini Müdürlügümüze gelmeden evlerinde yapmaya çalisiyoruz. Muhtarlarimiz araciligiyla talepleri topluyor, Kaymakamligimizca tahsis edilen araçla adreslerine gidip kimlik basvurularini aliyoruz. Bugüne kadar çogu kirsalda olmak üzere 13 mahallemizde 140 vatandasimizin kimlik basvurusunu aldik. Bu hizmetten faydalanan vatandaslarimizin memnuniyetini görmek bizi de çok mutlu ediyor" dedi.

Kaynak: İHA