Sanliurfa'da Balikçilar 'Vira Bismillah' Dedi

Sanliurfa’da 1 Nisan’da baslayan su ürünleri avlanma yasagi bugün sona erdi. Yasagin kalkmasiyla birlikte balikçilar gece saat 01.00’da Atatürk Baraji’na ag atmaya basladi. Balikçilar bu yil 180 ton balik avlayabilecek.

Sanliurfa'da Balikçilar 'Vira Bismillah' Dedi
Sanliurfa’da 1 Nisan’da baslayan iç sularda su ürünleri avlanma yasagi 1 Temmuz itibariyle sona erdi. Yasagin kalktigi gece saat 01.00’da bir araya gelen balikçilar, vira bismillah diyerek teknelerine binip suya açildi.

YILLIK 180 TON BALIK

Balikçilari ugurlamak için su kenarina giden Bozova Ilçe Tarim Müdürlügü Su Ürünleri Mühendisi Hakan Akgün, ”Öncelikle 2021-2022 yili Atatürk Baraj Gölü su ürünleri av sezonunun hayirlara vesile olmasini ve balikçilarimiz açisindan bereketli bir sezon olmasini diliyorum. Atatürk Baraj Gölünün Bozova mevkiinde iki su ürünleri avlak sahamiz bulunmakta ve 19 tane balikçimiz burada su ürünleri avciligiyla istigal etmektedir. Takriben 180 tonluk balik popülasyonu mevcut olup balikçi kardeslerimiz her yil bu kadar baligi yakalamak kaydiyla ülke ekonomisine yaklasik 1 milyon liralik bir katki sunmaya çalismaktadirlar. Tarim ve Orman Bakanligimizin balikçilik sektörünü önemsedigini söylemek isterim. Özellikle son 4 yildir kiyi balikçiliginin desteklenmesi hususunda vermis olduklari destek söz konusu. Geçen sene tekne sahibi 19 balikçimizi destekleme durumumuz oldu. Ben sezonun hayirlara vesile olmasini diliyorum. Insallah bu sene bereketli olur, balikçilarimiz açisindan kazançli bir sene olur” dedi.

Av yasaginin kalktigi dakikalarda bölgeye giden Bozova Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Halil Karatas ise bu yilin sezon açilisi için arkadaslarla bir araya geldiklerini belirterek ev sezonunun hayirlara vesile olmasini diledi.

KAÇAK AVCILIGA DIKKAT ÇEKTI

Kooperatif ikinci Baskani Kadir Durmazoglu da kaçak avciliga dikkat çekerek, “Bu yilki sezonumuzda kaçakla mücadele konusunda yine sikintilarimiz var. Devletten bu 3 ay için balikçilara bir çare düsünmelerini istiyoruz ve Bozova’da balikçilar için tekne barinaklari yapilmasini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA