Sanliurfa'da Alt Geçitlere Türk Bayragi Renginde Led Isiklar Dösendi

SANLIURFA – Sanliurfa’da son zamanlarda özellikle kavsaklarda sik sik yasanan trafik sikismasi ve kazalarin önüne, ’akilli sinyalizasyon sistemi’ ile geçiliyor. Alt geçitlere kirmizi beyaz led isiklar dösendi.

Sanliurfa'da Alt Geçitlere Türk Bayragi Renginde Led Isiklar Dösendi
Kent genelinde ve ilçelerde kurulan akilli sinyalizasyon sistemiyle kazalarin önüne geçilmesi hedeflenirken trafikte zaman tasarrufu da saglaniyor. Kentin ana arterlerinde olusan uzun araç kuyruklarini en aza indirgemeyi hedefleyen Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Ulasim Dairesi Baskanligi, bugüne kadar 101 kavsaga akilli sinyalizasyon sistemi kurdu. Kent merkezinin yani sira Bozova, Birecik, Ceylanpinar, Suruç ve Viransehir ilçelerinde yapilan kavsaklar sayesinde trafik akisi daha da akici hale getirildi.



66 olan akilli kavsak sayisi 101’e çikartildi

Kent genelinde 66 olan sinyalize kavsak sayisini 101’e çikaran Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi kent trafigine akilli sinyalizasyon sistemleriyle kalici çözümler üretmek için çalismalarini sürdürüyor. Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Ulasim Daire Baskanligi Akilli Ulasim Sistemleri Sube Müdürlügü ekiplerince önce akilli kavsaga dönüstürülecek olan kavsakta gerekli incelemeler yapilarak sürücülerin ve yayalarin hizmetine sunuluyor.

Yapilan çalismalarin kazalari önemli oranda önledigini belirten vatandaslar, gözlemlerini aktararak akilli kavsaklarin yapilmasinda emegi geçen herkese tesekkür etti.

Alt geçitlerde led aydinlatma sistemi

Öte yandan Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi alt geçitlerde aydinlatma çalismalari kapsaminda farkli renklerde yanip sönen led aydinlatma sistemlerinin monte islemlerini sürdürüyor. Alt geçitlere kurulan led aydinlatma sistemleri klasik aydinlatma sistemlerine göre daha tasarruflu. Led aydinlatma sistemleri alt geçitlerde gündüz de yanacagindan sürücüler karanlik ve aydinlik ortamlara geçislerde yasanan kismi körlükten korunmus olacak.
Kaynak: İHA