Sakarya'da Haziranda Polis Ekiplerince Yakalanan 162 Kisi Tutuklandi

Sakarya'da haziran ayinda emniyet görevlilerince gerçeklestirilen operasyon ve çalismalarda gözaltina alinan 162 süpheli tutuklandi.

Emniyet ekiplerince geçen ay gerçeklestirilen sok uygulamalarda 48 ruhsatsiz tabanca, 9 ruhsatsiz tüfek, 23 kurusiki tabanca, 275 degisik çap ve markalarda fisek ile çalinti oldugu tespit edilen 8 motosiklet, bisiklet, ekobis ve otomobil ele geçirildi.

Düzensiz göçmenle mücadele kapsaminda farkli uyruklarda 14 kisinin sinir disi edildigi çalismalarda, kayip olarak aranan 16 çocuk bulunarak ailelerine teslim edildi.

Emniyet ekiplerinin çalismalari kapsaminda 7 kisiye fuhustan islem yapildi, 2 ikamet mühürlendi.

Haziran ayi içinde gerçeklestirilen operasyon ve çalismalarda yakalanan 78 süpheli tutuklandi.

Öte yandan Asayis Sube Müdürlügü ekiplerince de "hirsizlik", "yagma", "nitelikli cinsel istismar", "kasten öldürme", "is yeri dokunulmazligi" ve "uyusturucu madde kullanma" suçlarindan haklarinda kesinlesmis hapis cezasi bulunan 10 süpheli ile çesitli suçlardan yakalama karari bulunan 64 kisi tutuklandi.

- 914 uyusturucu hap ele geçirildi

Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince haziranda "uyusturucu madde ticareti yapan ve kullanan" sahislara yönelik yapilan çalismalarda 77 kisi yakalandi.

Çalismalarda 34 kisiye "uyusturucu madde bulundurmak ve kullanmak", 28 sahsa ise "uyusturucu madde ticareti yapmak" suçundan islem yapildi.

Bu çalismalarda 9 captagon uyusturucu hap, 914 ekstazi uyusturucu hap, 4 kilo 569 gram bonzai, 513,75 gram esrar, 48,02 gram metamfetamin, kirmizi-yesil reçeteli 50 ilaç, 19 kök kenevir bitkisi, 2 tüfek, 6 tabanca, 87 fisek ile 2 hassas terazi ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen 10 süpheli tutuklandi, 14 zanli adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Kaynak: AA