Oppo, Daha Güvenli Bir Mobil Deneyim Için 'AWS'yi Seçti

Oppo Uluslararasi Internet Isletmesi Genel Müdürü David Gu: 'AWS'nin bulut yetenekleri, dünyanin her yerindeki kullanicilara daha sorunsuz bir mobil deneyim saglamak için bulut tabanli hizmetlerimizi hizla dagitmamiza olanak taniyor'.

Oppo, ColorOS isletim sisteminin uluslararasi kullanicilarinin, ePrivacy, CSA Star ve ISO tarafindan onaylanan gelismis bulut tabanli hizmetleri güçlendirmesi için Amazon Web Services'i (AWS) seçtigini duyurdu.

Sirket açiklamasina göre, Oppo, AWS ile akilli telefon kullanicilarina fotograflari, videolari, kisileri, notlari ve önemli verileri bulutta kolayca depolayabilecekleri güvenli veri depolama hizmetleri sunabiliyor. Bunu desteklemek için Amazon Aurora ve Amazon Simple Storage Service dahil olmak üzere bulut tabanli hizmetlerin yayilimini hizlandirma konusunda Singapur, Fransa ve Hindistan'daki AWS küresel altyapisini kullaniyor. Sirket, AWS CloudTrail, AWS Key Management Service (AWS KMS), AWS Network Firewall, AWS Certificate Manager ve AWS Artifact dahil olmak üzere çesitli AWS güvenlik hizmetinden yararlaniyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Oppo Uluslararasi Internet Isletmesi Genel Müdürü David Gu, Oppo'nun mümkün olan en iyi kullanici deneyimini sunmaya odaklandigni belirterek, "AWS'nin bulut yetenekleri, dünyanin her yerindeki kullanicilara daha sorunsuz bir mobil deneyim saglamak için bulut tabanli hizmetlerimizi hizla dagitmamiza olanak taniyor. Ayrica ColorOS isletim sistemimizin veri gizliligini ve korumasini daha da gelistirmemize yardimci oluyor. Dünya çapindaki kullanicilarimiza daha iyi bir mobil deneyim sunmak için AWS'yi tercih etmekten memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandi.

AWS Greater China Ticaret Sektörü Genel Müdürü Li Xiaomang ise, "Dünyanin en kapsamli bulut platformu AWS, neredeyse tüm bulut is yüklerini desteklemek için hizmetlerini devamli olarak genisletiyor. Oppo, AWS ile dünyanin dört bir yanindaki ülkelerdeki yerel uyumluluk gereksinimlerini karsilarken güvenli ve etkili bir sekilde küresel is dagitimini hizlandirabilir. Oppo'yu küresel müsterilerine hizmet vermek için en genis güvenlik ve uyumluluk yetenekleriyle desteklemekten mutluyuz." degerlendirmesinde bulundu.

Android 11 tabanli en yeni ColorOS 11, Oppo???????'nun Özel Sistem, Özel Kasa ve Kisisel Bilgilerin Korunmasi gibi özellikleri araciligiyla kullanici güvenliginin saglanmasina yardimci oluyor. Özel Sistem kullanicilarin, uygulamalarin ve verilerin orijinal hesaptan bagimsiz olarak çalistigi ayri bir sistem hesabi olusturmasina olanak taniyor. Özel Kasa verileri baska ortamlara erisimi olan uygulamalar tarafindan kullanilamaz hale getirerek bir parolanin arkasindaki sifrelenmis bir alanda güvenceye aliyor ve kullanicilarin önemli verilerini gizli tutabilmelerine imkan sagliyor. Kisisel Bilgi Korumasi ise uygulamalarin kullanicilarin kisisel bilgilere erisim izni vermesini gerektirdigi durumlarda, kullanicilarin uygulamaya bos bir veri formu göndermesine ve kisisel bilgileri ifsa etmeden uygulamaya erismesine olanak taniyor.
Kaynak: AA