Mugla'da Denizcilik Ve Kabotaj Bayrami Çesitli Etkinliklerle Kutlandi

Mugla'da, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami dolayisiyla etkinlikler düzenlendi.

Kutlamalar Marmaris, Datça, Fethiye ve Bodrum ilçelerindeki es zamanli olarak basladi.

Marmaris'te ilk olarak sabah saatlerinde Atatürk Meydani'ndaki kutlama töreni gerçeklestirildi ve Atatürk Aniti'na çelenk sunuldu. Törende, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve deniz sehitleri anisina saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Kutlamalar kapsaminda Sahil Güvenlik teknesiyle Marmaris Körfezi'ne açilan Marmaris Kaymakami Ertug Sevket Aksoy, Aksaz Deniz Üs Komutani Tugamiral Ibrahim Kurtulus Sevinç, Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay ve Marmaris Liman Baskani Altug Kurban, "Tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz. Ruhlari sad olsun" diyerek denize çiçek birakti.

Ilçede faaliyet gösteren su sporlari istasyonlarinda görevli kisilerce sürat tekneleri ve jet-skilerle gösteri yapildi.

Sahil Güvenlik Komutanligi botlari da denizdeki kutlamalara eslik etti.

Ilçede aksam üzeri de "Temiz deniz, temiz dünya, temiz toplum" sloganiyla yüzücüler kulaç atacak, yüzücülere Marmaris Yelken Kulübü sporculari da yelkenleriyle katilacak. Atatürk Meydani'ndaki yagli direk ve halat çekme yarismalariyla kutlamalar sona erecek.

-Datça-Fethiye ve Bodrum

Datça ilçesinde ise Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen törende, Mustafa Kemal Atatürk ve deniz sehitleri anisina saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Törenin ardindan Datça Sahil Güvenlik Komutani Beytullah Yurt, Datça Liman Baskani Gökhan Çaglayan ve denizciler Datça Hudut Kapisi Iskelesi'nden deniz sehitleri anisina denize çiçek birakti.

Fethiye'de de Denizcilik ve Kabotaj Bayrami dolayisiyla tören gerçeklestirildi. Tören sonrasi deniz sehitleri anisina Fethiye Körfezi açiklarinda denize çelenk birakildi.

Bodrum'da ilçe protokolü Sahil Güvenlik botuyla denize açildi. Kumbahçe Sahili yakinlarinda denize çiçek birakildi.

Kaynak: AA