Milli Savunma Bakanligi 2 Bin 553 Açiktan Isçi Alimi Yapacak

Basvurular ISKUR internet sitesi üzerinden yapilacak Açik is pozisyonlari için sözlü ve uygulamali sinav yapilacak Sinava girmeye hak kazanan adaylarin belirlenmesi amaciyla 28 Temmuz'da noter huzurunda kura çekimi yapilacak.

Milli Savunma Bakanligina (MSB) istihdam edilmek üzere 2 bin 553 açiktan isçi alinacak.

MSB'den yapilan açiklamaya göre, bakanligin is yerlerinde çalistirilmak üzere, "Kamu Kurum ve Kuruluslarina Isçi Alinmasinda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkinda Yönetmelik" hükümleri uyarinca daimi süreli isçi alimi yapilacak.

2 bin 553 açiktan isçi alimi için 18 yasini tamamlamis ve 36 yasindan gün almamis olanlar basvuruda bulunabilecek.

Basvuru için ayrica affa ugramis olsa bile devletin güvenligine karsi suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin isleyisine karsi suçlar, milli savunmaya karsi suçlar, devletin sirlarina karsi suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüsvet, hirsizlik, dolandiricilik, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karistirma, edimin ifasina fesat karistirma, suçtan kaynaklanan mal varligi degerlerini aklama veya kaçakçilik suçlarindan mahkum olmama sartlari aranacak.

Basvurular ISKUR internet sitesi üzerinden yapilacak.

- Sinava girecekleri belirlemek için kura çekilecek

Açik is pozisyonlari için sözlü ve uygulamali sinav yapilacak. Sinava açik is gücü miktarinin 4 kati oraninda aday kabul edilecek.

Sinava girmeye hak kazanan adaylarin belirlenmesi amaciyla 28 Temmuz Çarsamba günü saat 10.30'da noter huzurunda kura çekimi yapilacak. Kura sonucunda belirlenen sözlü veya uygulamali sinava girmeye hak kazanan adaylara ait liste, MSB'nin internet sitesinden yayimlanacak.

Basvuruya iliskin tüm detaylara "https://www.msb.gov.tr/Basin-ve-Yayin/Aciklamalar/mill-savunma-bakanligi-surekli-isci-alim-ilani-2862021" adresinden ulasilabilecek.
Kaynak: AA