Merkez Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Tanitim Toplantisi Yapilacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) ve Milli Egitim Bakanligi (MEB) arasinda yapilan "Mesleki Egitim Is Birligi Protokolü" kapsaminda proje okul olarak belirlenen Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MMTAL) Tanitim Toplantisi yapilacak.

Merkez Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Tanitim Toplantisi Yapilacak
Zoom platformu üzerinden 02 Temmuz 2021 Cuma günü saat 16.00’da yapilacak toplantiya, Kayseri Sanayi Odasi (KAYSO) Yönetim Kurulu ve MMTAL Yürütme Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Odasi Baskani Ömer Gülsoy, Kayseri Ticaret Borsasi Baskani Recep Baglamis, Il Milli Egitim Müdürü Bilal Yilmaz Çandirioglu, Merkez MTAL Müdürü Tekin Alpaslan, rehber ögretmenler, ögrenciler ve veliler katilacak.

Toplantinin amacinin okulu ögrencilere ve ailelerine tanitmak oldugunu açiklayan Baskan Büyüksimitci, “LGS tercihleri öncesi okulumuzu hem ögrencilerimize hem de velilerimize tanitmak ve meslek liselerinin önemini anlatmak istiyoruz. Okulumuz tam sehrin merkezinde, ulasim sikintisi olmayan bir konumda. Bunun yani sira okulumuzda basarilari ögrencilerimize Odalarimiz vasitasi ile burs verilecek. Ayni zamanda is garantili staj imkanlarimiz olacak. Tercih yapacak tüm gençlerimizi ve ailelerimizi toplantimiza bekliyoruz” dedi.

Baskan Büyüksimitci, “Mesleki egitimin önemini gençlerimize ve ailelerine iyi anlatmamiz, kafalarindaki olumsuz algiyi kirmamiz gerekiyor. Sanayisi gelismis ülkelere baktigimiz zaman mesleki egitimi en iyi sartlarda verildigini görüyoruz. Insallah bizde bu okulumuzun hem sartlarini hem müfredatini iyilestirip sanayicilerimizin teknik eleman sorununu çözmeyi amaçliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA