Manisa Ve Usak'ta Kahvehane Ve Kiraathanelerde Normallesme Sevinci

Manisa ve Usak'ta normallesme süreciyle birlikte tas ve kagit oyunlari yasaginin kaldirildigi kiraathane ve kahvehanelerde hareketlilik basladi.

Kademeli normallesme sürecinin üçüncü etabinin baslamasiyla birlikte sabah saatlerinden itibaren Usak ve Manisa kent merkezlerinde kahvehaneler basta olmak üzere is yerlerinde yogunluk yasaniyor.

Kovid-19 tedbirleri kapsaminda kahvehane ve kiraathane isletmecileri maskesiz müsteri almazken, is yerlerinin girislerine dezenfektan makineleri yerlestirildi, oyun oynanan her masaya da dezenfektan konuldu.

Sosyal mesafe kurallarina göre 4 kisiden fazla müsteri oturtulmayan masalarda vatandaslar tas ve kagit oyunlari oynamaya basladi.

Kahvehane ve kiraathanelerde yaklasik 17 aydir oyun oynanmadigini ifade eden Usak Kahveciler Esnaf Odasi Baskani Erkan Börekçi, esnafin islerin yeniden hareketlenmesiyle sevinç yasadigini dile getirdi.

Börekçi, "Kiraathanelerde oyun oynanmadigi zaman müsteri gelme ihtimali çok düsük oluyordu. Istedigimiz kazançlari elde edemiyorduk. Insallah bundan sonra devletimizin yayinladigi tedbirleri alarak müsterilerimizi karsilayacagiz. Bu bizim için çok sevindirici bir durum. Insallah bu salgindan da bir an önce kurtuluruz." dedi.

Kiraathane isletmecisi Halil Uguz da bugünü bayram günü olarak gördüklerini ifade etti.

- "Bir daha kapanmamayi diliyorum"

Manisa'da da tas ve kagit oyunlari yasaginin kaldirilmasiyla çok sayida vatandas, kahvehanelere gitti.

Kentte 41 yildir kahvehane isleten Kudret Aydemir, oyun kisitlamasinin kaldirilmasinin ardindan gerekli hazirligi ve temizligi yaptigini belirterek, müsterilerine kavustugu için mutlu oldugunu söyledi.

Tekrar benzer bir durumla karsilasmak istemediklerini vurgulayan Aydemir, "Tüm meslektaslarim adina bir daha kapanmamayi diliyorum, böyle bir seyin tekrar basimiza gelmemesi için herkesi asilarini olmaya ve tedbirlere uymaya davet ediyorum." dedi.

Kaynak: AA