Kurduklari Düzenek Ile Dutlar Artik Ziyan Olmuyor
Eskisehir – Eskisehir’de dutlarin yere dökülüp israf olmasi karsisinda içi rahat etmeyen baba ve oglu, kurduklari basit düzenek ve basina yazdiklari yazi ile oradan geçenlerin gönlünce dut yemelerine olanak sagladi.

"Dutlar artik ziyan olmuyor"
Düzenegin yapiminda yardimci olan ogul Mehmet Ali Eren, babasinin israfi hiç sevmedigini ve bunun için kollari sivadigini belirtti.
Mehmet Ali Eren, babasi Hüseyin Eren’in düzenegi hurda malzemelerden 100-150 lira gibi bir maliyetle yaptigi anlatti. Eren, “Bu dut agaci evimizin önünde oldugu için yaklasik 10 gün önce olgunlasan ve yere dökülen meyveler babami rahatsiz etmeye basladi.
Çünkü babam israfi hiç sevmez. Dutlarin ziyan olmasin diye bir hafta önce de agacin altina bu düzenegi yerlestirdi. Simdi dutlar yere degil filenin üzerine düsüyor. Düzenegin yanina da ‘Dutlardan yemek helaldir’ yazdi. Herkes diledigi kadar alip yiyebiliyor. Bu düzenegin her yil dutlarin olgunlasma zamaninda bu agacin altinda olmasini istiyoruz. Çocuklar basta olmak bütün mahalleli bu durumdan çok memnun, bu ince davranistan dolayi tesekkür ediyorlar” diye konustu.
