Kedilerinin Oynadigi Yesil Kertenkeleyi Görünce Ne Yapacaklarini Sasirdilar

Trabzon’un Arakli ilçesinde kedilerinin oynadigi yesil kertenkeleyi gören Sener ailesi ne yapacagini sasirdi.

Kedilerinin Oynadigi Yesil Kertenkeleyi Görünce Ne Yapacaklarini Sasirdilar
Ilçenin Yildizli mahallesinde Murat Sener kedileri ‘Sari’nin evlerinin bahçesinde 30-40 cm uzunlugunda bir kertenkele ile oynadigini gördü. Bu sirada kedinin yanina kizi ile birlikte giden Murat Sener, kediden kurtardigi kertenkeleyi elindeki sopa ile ittirdigi sirada kertenkele disleri ile sopayi sikica isirdi. O anlari cep telefonu ile Murat Sener kaydederken, bu tür ve büyüklükte kertenkeleyi ilk kez gördüklerini söyledi.



Öte yandan yaban hayati uzmanlari görülen kertenkelenin Yesil kertenkele (Lacerta viridis) oldugunu belirttiler. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Yaban Hayati Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sagdan Baskaya, Yesil Kertenkele’nin çok göz önünde olan görülen bir tür olmadigini söyledi.

Dogu Avrupa, Marmara Bölgesi ve Karadeniz’e uzanan bir yayilisi olan Yesil Kertenkele’nin böcek ve yumusakçalarla beslendigini, zararsiz ve zehirsiz bir tür oldugunu belirten Baskaya, testere gibi disleri olan canlinin bir seyi isirdigi zaman kolay kolay birakmadigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA