Kabaktepe'den Muhalefete Açiklamasi 'Toplumu Kutuplastirmayin, Gençlerin Umudunu Tüketmeyin'

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, “Iktidar hirsiniz ugruna Katarli gençler, yurt önündeki oyuncak silahlar üzerinden ürettiginiz algi balonlariyla toplumun birligini bozmaya, gençlerin umudunu tüketmeye mi çalisiyorsunuz? Hani diyorlar ya; ‘Onlara selam vermeyin, oturmayin, ayni tastan çorba içmeyin.’ Biz de diyoruz ki; parti ayrimi yapmayin, selam verin, ayni tastan çorba için, birbirinizle kucaklasin” dedi.

Kabaktepe'den Muhalefete Açiklamasi 'Toplumu Kutuplastirmayin, Gençlerin Umudunu Tüketmeyin'
AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, saha çalismalari kapsaminda farkli ilçelerdeki vatandaslarla esnaflarla bulustu ve ilçe teskilatlarinin da faaliyetlerini yakindan takip etti. Bagcilar ve Esenler’i ziyaret eden Kabaktepe gündeme dair açiklamalarda bulundu.

“Gençler, kardeslik hukukunuzu güçlendirin”

Muhalefeti sert bir dille elestiren Kabaktepe, “Ürettiginiz yalanlarla, kardesler arasina düsmanlik tohumlari ekmenin, masum çocuklarimizin zihinlerini karistirmanin disinda ne yaptiniz? Muhalefet olarak hangi isin daha iyi yapilmasina katki sagliyorsunuz? Iktidar hirsiniz ugruna Katarli gençler, yurt önündeki oyuncak silahlarla algi balonlariyla toplumun birligini, gençlerin umudunu tüketmeye mi çalisiyorsunuz? Hani diyorlar ya; ‘Selam vermeyin, oturmayin, ayni tastan çorba içmeyin.’ Biz de diyoruz ki; ey AK Partili kardeslerim, Istanbullu kardeslerim, genç kardeslerim parti ayrimi yapmayin, oturun, selam verin, ayni tastan çorba için, birbirinizle kucaklasin, birbirinizi dislamayin. Bir muhalefet lideri hiçbir sey yapamiyorsa, gençlere kötü örnek olacak, toplumu ayristiracak eylem ve söylemlerden kaçinmalidir.” dedi.



“Hizmete açilmis eserlerin yeniden açilisini yapiyorlar”

IBB yönetiminin, 2 yilda yeni bir eser üretmekten ziyade açilmis eserleri yeniden açmasini elestiren Kabaktepe, “2021 yili Haziran ayi CHP tarihinde ilk kez toplu açilis töreni yapiyor. Ama merak ettim, ne açmislar? Rahmetli Kadir abi döneminde yapilmis bir bina var Bahçelievler’de. Bu binayi tekrar açmislar. Içerisine ISMEK, kres, istihdam ofisi adi altinda 3 tane yeni tabela ekleyip toplu açilis töreni yapmislar. Neden böyle yapiyorlar? Çünkü is yok. 2 yildir Istanbul’u yönetiyorsunuz, simdiye kadar 150 milyar TL kaynak tükettiniz. Peki ne ürettiniz? Bir yeri yönettiginizin delili duvarlara asilan fotograflariniz degil, yaptiginiz eserlerdir, hizmetlerdir. Bu açidan baktigimizda Istanbul’un ulasimda, saglikta, alt yapi yatirimlarinda, her türlü alanda geriye gittigini görüyoruz” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’yi kalkindiran tüm projelere karsiydilar”

Muhalefetin Kanal Istanbul elestirilerine de deginen Kabaktepe, “Eger AK Parti iktidari olarak CHP’nin itiraz ettigi projelerin hiçbirini yapmasaydik, bugün Türkiye’ye güç katan eserlere sahip olamazdik. Milyonlarca insanimizin istifade ettigi eserler de var olmazdi. Bugün Kanal Istanbul’a karsi çikanlar geçmiste de; Bogaz köprülerine, Marmaray’a, Avrasya Tüneli’ne, Istanbul Havalimani’na da karsi çikmislardi” dedi.

Kaynak: İHA