Istanbul'da Kademeli Normallesmenin Üçüncü Etabina Geçilmesinin Ardindan Trafikte Yogunluk Artti

Kentin her 2 yakasinin ana arterleri ve baglanti noktalarinda sabahtan itibaren trafik artarken toplu tasima araçlarini kullanan vatandaslar nedeniyle duraklarda kismi yogunluk gözlendi IBB Trafik Yogunluk Haritasi'na göre saat 08.50 itibariyle trafik yogunlugu yüzde 60 olarak ölçüldü

Istanbul'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini kapsaminda uygulanan kademeli normallesmenin üçüncü etabina geçilmesiyle trafik yogunlugu basladi.

Kovid-19 ile mücadele kapsaminda belirlenen bazi tedbirlerin uygulanmasi, kademeli normallesme sürecinin üçüncü etabinin saat 05.00'ten itibaren baslamasiyla sona erdi.

Kentin her 2 yakasindaki ana arterler ve baglanti noktalarinda trafik yogunlugunun sabahtan itibaren arttigi görüldü.

Islerine gitmek için toplu tasima araçlarini kullanmak isteyen vatandaslar, metrobüs, otobüs, metro ve tramvay duraklarinda kismen yogunluk olusturdu. Bu arada, 65 yas ve üzeri vatandaslarin da toplu tasima araçlarini kullandigi gözlendi.

Avrupa Yakasi'nda D-100 kara yolu Ankara istikametine dogru Bakirköy'den baslayan trafik, Haliç Köprüsü'ne kadar sürüyor.

TEM Ankara istikameti yönünde Bahçesehir ve Firuzköy arasi ile Bayrampasa ve Kagithane arasinda trafik akisi yavasladi.

- Bazi ilçelerde trafik yogunlugu artti

Bahçelievler, Bakirköy, Zeytinburnu ve Güngören'de hem toplu tasima duraklarinda hem de trafikte yogunluk yasaniyor.

Anadolu Yakasi'nda ise D-100 kara yolunda Kartal ve Maltepe'den Kadiköy istikametine yogun trafik meydana geldi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Trafik Yogunluk Haritasi'na göre 08.50 itibariyla trafik yogunlugu yüzde 60 olarak ölçüldü.
Kaynak: AA