Istanbul'da Çocuk Ve Kadinlara Zorla Dilencilik Yaptiran Çeteye Operasyon Açiklamasi 30 Gözalti

Istanbul’da, kadin ve çocuklari metro, metrobüs, trafik isiklari ve turistlerin yogun oldugu bölgelerde zorla dinlendiren çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 30 süpheli yakalanirken, 12 çocuk da kurtarildi. Operasyonda ayrica hangi dilenciden ne kadar para toplandigina dair defter ile çete liderinin hesabina parça parça 120 bin lira yatirildigina dair banka dekontlari ele geçirildi.

Istanbul'da Çocuk Ve Kadinlara Zorla Dilencilik Yaptiran Çeteye Operasyon Açiklamasi 30 Gözalti
Emniyet kaynaklarinin verdigi bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Çocuk Sube Müdürlügü ekipleri, Adana’dan Istanbul’a getirilen kadin ve çocuklarin metro, metrobüs, trafik isiklari ve turistlerin yogun oldugu bölgelerde zorla dilendirildigi yönünde ihbar alarak çeteye yönelik olarak operasyon düzenledi.

Yürütülen sorusturma kapsaminda Zeytinburnu ilçesi Maltepe Mahallesinde dün kadin ve çocuklarin tutuldugu adrese gerçeklestirilen operasyonlarda, dilencilik çetesinin lideri A.Y. ve beraberinde 30 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Es zamanli baskinlarda zorla dilendirildigi ögrenilen 12 çocuk ise kurtarildi. Operasyon kapsaminda yapilan aramalarda 2 bin 500 lirasi metal olmak üzere toplam 7 bin 100 TL , çok sayida telefon ile çete lideri Adem Y. adina düzenlenmis hesaba parça parça 120 bin lira yatirildigina dair banka dekontlari ele geçirildi. Hangi dilenciden ne kadar para toplandigina dair defter de ele geçirildi.

Yakalanan süphelilerden 21’i kadin ile 2 erkek sahis ifadelerinin ardindan serbest birakildi. Sekiz süpheli hakkinda ise tahkikat islemlerinin devam ettigi belirtildi. Zorla dilendirildigi ögrenilen kurtarilan 12 çocuktan 9’u Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Müdürlügüne bagli yurtlara yerlestirilirken, 3 çocugun ise ailelerine teslim edildigi aktarildi.
Kaynak: İHA