Heyecan, Macera Ve Eglence Tutkunlari Kocaeli'de Bulusuyor

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenecek ve 2 gün sürecek Kocaeli Doga Sporlari ve Dogal Yasam Festivali, heyecan, macera ve eglence tutkunlarina unutulmaz anlar yasatacak.

Heyecan, Macera Ve Eglence Tutkunlari Kocaeli'de Bulusuyor
Kocaeli, Doga Sporlari ve Dogal Yasam Festivali-2021 ile yaza ‘merhaba’ diyecek. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Baskanligi tarafindan organize edilen festival, 3-4 Temmuz tarihlerinde Kartepe Uzuntarla’da yer alan Sapanca Gölü kenarindaki Seka Kamp Alaninda yapilacak. Yaklasik 30 dönüm araziye sahip alanda, Covid-19’a karsi tüm tedbirlerin alinarak yapilacak festivalde olusturulacak çadir alanlarinda kamu kurumlari, ilçe belediyeleri ve doga spor kulüpleri de organizasyona destek verecek. Bu alanda kurulacak stantlarda doga sporlari branslari tanitilacak, outdoor alaninda kullanilan malzemeler sergilenecek ve sosyal sorumluluk projeleri tanitilacak. Gelen misafirlere, ‘Rrotani dogaya ayarla’ sloganiyla Kocaeli’nin dogal güzellikleri de anlatilacak.

Dünyayi bekleyen küresel isinma ve kuraklik tehlikesinden yola çikilarak, ilk yilinda festivalin sosyal sorumluluk projesi ‘’su’’ olarak belirlendi. Dünya’da ve Türkiye’de suya ulasmada yasanabilecek sorunlara boyunca dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak için etkinlik alaninda çok önemli sosyal sorumluluk çalismalari yürütülecek. Festival öncesinde düzenlenecek gösteri ve etkinlikler programin tanitilmasina yardimci olacak. Bu kapsamda Rotasiz Baran ve Hello People, Ormanya ve Basiskele sahilinde söylesi düzenleyecek. Izmit Körfezi’nin Izmit ile Basiskele sahili arasinda paramotor gösterisiyle dogaseverler festivale davet edilecek. 2 Temmuz Cuma günü ise yine Rotasiz Baran ile Hello People’nin söylesileri bu kez Sekapark ile Izmit Kent Meydani’nda yapilacak.

Festival korteji ise 2 Temmuz Cuma aksami saat 19.00’da 15 Temmuz Milli Irade Meydani’ndan baslayacak. Doga Sporlari ve Dogal Yasam Festivali-2021’e katilacak sosyal medya fenomenleri, ilk gün düzenlenecek etkinlikte Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ile bir araya gelecek. 3 Temmuz Cumartesi sabahi Baskan Büyükakin ile sosyal medya fenomenleri saat 11.30’da Ormanya bünyesindeki Orman Kütüphanesi’nin açilisini gerçeklestirecek. Baskan Büyükakin ile ona eslik eden sosyal medya fenomeni isimler rotasini festivale çevirerek, saat 12.30’da Seka Kamp Alanina geçecek, stantlari dolasacak ve atölyelerle gün boyu sürecek etkinliklere eslik edecek.

Festivalin sergi alanlarinda doga sporlari ve dogal yasam konseptine uygun atölyeler olusturulacak. Festivalde tirmanma, kaya parkuru macera parki, zipline, motosiklet gibi etkinliklerle beraber sportif ve ekstrem gösteriler yapilacak. Ayrica yarismalar, eglenceli alan etkinlikleri, oyunlar da festivale renk katacak. Iki gün sürecek festival boyunca, doga sporlari alaninda uzman kisiler ve sosyal medya fenomenleri tarafindan branslara yönelik deneyim ve içerik hakkinda söylesiler gerçeklestirilecek.

Etkinlik alaninda düzenlenecek konserler de festival konuklarinin eglenceli saatler geçirmesini saglayacak. Cumartesi-Pazar günleri 19.30 ve 21.30 saatlerinde Imera, Kiraç, Can&Wolker ve Eypio, seslendirecekleri sarkilarla katilimcilari bir yandan costururken, bir yandan da dogada müzigin ritmine ortak olmalarini saglayacak. Kocaeli Doga Sporlari ve Dogal Yasam Festivalinde katilimcilarin dikkatini çekecek gösteri ve etkinlikler de sahnelenecek.

Pandemi sürecinde festival boyunca CVovid-19 tedbirlerine büyük önem verilecek. Festivale gelenlere alana girislerinde HES kodu sorgulamasi yapilacak. Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarina da azami özen gösterilecek. Alana çok sayida dezenfektan istasyonu kurulacak. 3-4 Temuuz tarihlerinde 11.00-23.00 saatleri arasinda gerçeklesecek festivale katilimcilar kendi araçlarinin yani sira Büyüksehir’in 240 numarali hattiyla da ulasim saglayabilecek.
Kaynak: İHA