Gençlik Ve Spor Bakanligindan Mus'a Yeni Kayak Merkezi Yatirimi

Bakan Kasapoglu:'Dogunun batiya, kuzeyin güneye 84 milyonun her bir ferdinin birbirine ihtiyaci var' 'Ülkemizi yurt disinda gururla, basariyla temsil edecek sporcularimizla birlikte, Mus'u marka bir sehir haline hep birlikte getirecegiz' 'Mus, hem kayak merkeziyle hem de diger imkanlarla spor turizmi açisindan da önemli bir destinasyon olacak'.

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan Mus'a yapilacak yatirimlara iliskin protokol imzalandi.

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu; Mus Valisi Ilker Gündüzöz, milletvekilleri, il ve ilçe belediye baskanlarindan olusan Mus heyetiyle bir araya geldi.

Bakanlik merkez binada gerçeklesen görüsmede, kente yapilacak gençlik ve spor yatirimlarini kapsayan protokollere imzalar atildi.

"Tarih ve medeniyet sehri Mus'umuzun tüm ilçelerindeki gençlerine, vatandaslarimiza selamlarimizi gönderiyoruz." diyerek protokol törenindeki konusmasina baslayan Gençlik ve Spor Bakani Kasapoglu, "Bereketli bir gün yasiyoruz. Ögle saatlerinde Diyarbakir heyeti bakanligimizdaydi. Diyarbakir ziyaretimizde, Diyarbakirli gençler istediler bizde 'Basimiz gözümüz üstüne' dedik. Diyarbakir'i gelecege tasiyacak, gençlik ve spor altyapisini kuvvetlendirecek, Cumhuriyet tarihimizin en kapsamli yatirimlarini imzaladik. Diyarbakirli gençlerimizle birlikte, 'Güçlü Türkiye' ideali olan akdimizi yeniledik. Simdi de kadim sehrimiz Mus'un gençleri, sporculari çok degerli halki için beraberiz. Gönlü üretim, Mus'un kalkinmasi için çarpan, gece gündüz çalisan yöneticilerimizle, siyasetçilerimizle bir aradayiz. Bizler bir ortak derde sahibiz, güçlü bir gelecegi insa etme derdindeyiz. Ecdadimizdan aldigimiz sanli emaneti daha güçlü sekilde yarinlara tasima amacina sahibiz. Bunu basarmak için de yek vücut olmaya ihtiyacimiz var. Dogunun batiya, kuzeyin güneye 84 milyonun her bir ferdinin birbirine ihtiyaci var. Diyarbakir ve Mus'un sergiledigi bu tablo ideallerimize ulasmamizda her birimize ayri bir güç veriyor. Gururla ifade ediyorum ki; Mus'u yeni yatirimlarla, hep birlikte saha kaldiracagiz, çok daha yüksek noktalara tasiyacagiz." ifadelerini kullandi.

Gençlik ve sporda önemli seviyeler kat edildiginin altini çizen Kasapoglu, "Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in güçlü liderliginde, engin vizyonuyla ulasimda, saglikta, altyapida, ekonomide, sanatta, egitimde her alanda birçok devrim gerçeklestirdik. Bugün yapacagimiz protokoller, Mus'umuzu 2053'e 2071'e tasiyacak yeni hamlelerin baslangicini yapiyoruz. Gençlerimiz için yeni müjdeler verecegiz, sporcularimiz için yeni altyapi imkanlarini saglayacagiz. Mus'un her ilçesi, her mahallesi bu imkanlara kavusacak. 7 den 70'e tüm vatandaslarimiz için yeni tesisler insa edecegiz. Kadiniyla, erkegiyle, genciyle, yaslisiyla her kesimden insanin spora erisimini çok daha güçlü sekilde saglayacagiz. Demokraside, kalkinmada elde etmis oldugumuz kazanimlarimizi sporda taçlandiracagiz. Ülkemizi yurt disinda gururla, basariyla temsil edecek sporcularimizla birlikte, Mus'u marka bir sehir haline hep birlikte getirecegiz." diye konustu.

Kasapoglu, millete hizmet için çalismaya devam edilecegine dikkati çekerek, "Çalismanin ibadet oldugu ruhuyla çalisiyoruz. Peygamber Efendimizin duyurdugu gibi, 'Iki günü esit olan, ziyandadir' anlayisi bizim en büyük hayat felsefemiz, pusulamiz. Bizim yolumuzu 19 yildan beri aydinlatan isigimizla, olumlu bir gayretin pesindeyiz ama baskalari, bizler üretirken, ter dökerken, gayret gösterirken onlar yalanla, hileyle, bizlerin önünü kesmeye, yaptiklarimizi lekelemeye çalisiyorlar. YKS sinavindan önce ortaya attiklari son yalana hep birlikte sahit olduk. Gençlerimizin onca emekle, alin teriyle hazirlandiklari sinavin tam da arifesinde, onlarin motivasyonunu, heyecanini ortandan nasil kaldirmaya çalistiklarini hep birlikte gördük. Her zamanki gibi yalanlari ortaya çikinca sustular, ortadan kayboldular. Iste bu olmasi gereken bir hareket degil; bunun adina muhalefet, siyaset denemez. Bunun adi olsa olsa kötülüktür. Bunlarin yapamayacaklari hiç bir manipülasyon yok. Onlar iftiralarla ugrassin, biz isimize, milletimize odaklanacagiz. Onlar fitne üretsinler, biz hizmet üretecegiz. Tüm varligimizla, enerjimizle ve varligimizla eser siyaseti anlayisimizla memleketimizi hep bir adim ileri, nasil götürürüz anlayisindan bir adim bile sapmayacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Gençlerin en büyük hazine oldugunu dile getiren Kasapoglu, "Onlarin önünü açmak, onlara yeni imkanlar saglamak bizim en büyük amacimiz. Gençlerimizin zihnini bulandirmak isteyenler, onlarin umutlarini, hayallerini karartmaya kalkanlara hiçbir zaman aldiris etmeyecegiz. Yarinin Türkiye'sini gençlerimizle birlikte insa etmenin kararliligini hep birlikte daha da pekistirecegiz. Onlara inat, gençlerimizle el ele vererek, hayallerine ulasmalari noktasinda en büyük azmimizi ortaya koyacagiz. Geçmis yillarda gençlerimizi umursamayanlar, en temel sosyal haklarini, seçme ve seçilme haklarini 18 yasina indirdigimizde tavirlarini hep birlikte görüyoruz. Bugün onlar gençlerin dostuymus gibi, suursuzca, insafsizca, o tavirlari onlar ortaya koymamis gibi hareket ediyorlar. Milletimiz, basiretiyle, ferasetiyle her seyin ne oldugunu ve nasil gelistigini en güçlü sekilde biliyor. " seklinde konustu.

- Mus'a yeni kayak merkezi

Protokol kapsaminda Mus ve ilçelerine yapilacak yatirimlarla ilgili bilgiler veren Bakan Kasapoglu, sunlari kaydetti:

"Iste rakamlar ortada, Mus'ta, Türkiye'nin 81 ilinde, ilçelerinde yapilanlarin en büyük sahidi milletimiz. 2002 öncesi, Mus'ta bir adet ögrenci yurdu varken bugün yurt kapasitemiz 8 katina yükseldi, yurt sayimiz ise 4'e yükseldi. Gençlik merkezi olmayan vilayetimizde bugün 3 gençlik merkezimiz var. Bu protokolümüzle gençlik merkezi olmayan vilayetimiz kalmayacak. Hizmet anlayisimizda asla durmak, moral bozmak yok, sürekli ileriye bakmak, üretmek, alin teri dökmek, gayret, kardeslik var. 19 yil önce lisansli sporcu sayisi 613, bugün 30 bine yakin. Insallah bu yatirimlarla bu sayinin çok üstüne çikacagiz. Mus'un tamaminda, köylerine kadar, tesislerimiz birer birer yükselecek. Bu miladin akdini de insallah bugün hep birlikte imzalayacagimiz. Mus'umuza bir adet gençlik, izcilik kampimiz, kayak merkezimizi kazandirmak konusunda harekete geçecegiz. Kayak merkezimiz sadece Mus'a degil, ulusal ve uluslararasi anlamda hizmet verecek. Mus, hem kayak merkeziyle hem de diger imkanlarla spor turizmi açisindan da önemli bir destinasyon olacak. Sporcu kamp egitim merkezimiz, 3 adet yeni spor salonlari, mahalle tipi gençlik merkezlerimiz, yari olimpik yüzme havuzlarimiz, su sporlari merkezimiz, geleneksel sporlarimiz için alanlarimiz, at kosu sahamiz, tribünler, kayakli kosu antrenman pistimiz, bisiklet yollari, tenis kortlarimiz, kirsal alanlarimizdaki vatandaslarimiz için semt sahalarimiz, bu protokolle hayata geçirilecek. Biz spor bransi birkaç branstan ibaret görmüyoruz. '10 bin pota projesi' kapsaminda Mus'tan da yeni dev adamlari yetistirme hayalimiz var. 100 adet basket sahamizi kazandiriyoruz. 8 tesisimizin yenilenmesini de dahil ettik. Halkimizin bu alanlara kolay erisimi için 7/24 açik tesis konusuna da önem veriyoruz."

- Spor turizmi

Kasapoglu, sporcu yetistirmenin yaninda spor turizminin de önemli oldugunu hatirlatarak, sözlerini söyle tamamladi:

"Yeni tesislerimizle birlikte, pek çok bransta profesyonel bir spor altyapisini hep birlikte güçlendirmis olacagiz. Bu potansiyeli çok iyi degerlendirmemiz lazim. Mus bu anlamda, tarihiyle, cografyasiyla, tesis edecegimiz spor altyapisiyla çok önemli bir altyapiya sahip. Inaniyorum ki Mus, hem kayak merkeziyle, hem diger imkanlariyla önemli bir destinasyon olacak. Bu da bizim hayalimiz, bunu da hep birlikte gerçeklestirecegiz. Kis sporlarindan, geleneksel sporlara, takim sporlarindan, bireysel sporlara kadar tüm alanlarda düzenleyecegimiz ulusal ve uluslararasi çalismalarla ilimizi dünyaya açacagiz. Ilimizin ekonomisine önemli katki saglayacagiz. Ülkemizin dört bir tarafi birbirinden zengin, insani sicak, içten. Tüm vilayetlerimizi el birligi ile huzur ve güven konusunda ihya etmek için çalisacagiz. Spor önemli bir dönüsüm, iyilik, saglik ve rehabilitasyon unsuru. Sporun gücünü de arkamiza alarak, kararli yürüyüsümüze, kötülüklerle olan mücadelemize devam edecegiz. Bu vesileyle tüm halkimizi spora davet ediyorum. Salginin getirdigi dezavantajlari da sporla bertaraf edecegimize inaniyorum. Toplumumuzun öncüleri olan kadinlarimizin sporda da öncü olmalari ayri bir önem tasiyor. Kadinlarimizin da tesislerimizi rahatlikla kullanabilmeleri konusunu eklemek istiyorum. Her gün yeni ihtiyaçlarin olustugu bir çagda yasiyoruz. Bizler de bu dinamizmi en güçlü sekilde saglamaya devam edecegiz."
Kaynak: AA