Gençlik Ve Spor Bakanligi'ndan Mus'a Yatirim

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Mus heyeti arasinda kente yapilacak yatirimlarla ilgili protokol imza töreni düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanligi merkez binada düzenlenen imza töreninde konusan Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, “Gururla ifade ediyorum Mus’u yeni yatirimlarla saha kaldirip yüksek noktalara tasiyacagiz. Cumhurbaskanimizin liderliginde pek çok devrim gerçeklesti. Gençlik ve sporda da önemli seviyeler kat ettik. 19 yil önce Mus’ta lisansli sporcu sayisi 613 iken bugün ise 30 bine yakin. Insallah bu yatirimlarla bu sayilarin çok üstüne çikacagiz. Mus’un tamaminda köylerinden mahallelerine kadar tesislerimiz birer birer yükselecek” ifadelerini kullandi.

"Çok ciddi bir hamleyi gerçeklestiriyoruz"

Kasapoglu, “Mus ilimize ve tüm ilçelerimize 1 adet gençlik kampimiz, izcilik kampimiz ve kayak merkezimizi sadece Mus’a degil Türkiye’ye uluslararasi anlamda kalitesiyle hizmet gösterecek eseri kazandiriyoruz. 100 yatak kapasiteli sporcu kamp egitim merkezimiz ve sadece Mus’a degil bölgeye hitap edecek spor lisemiz. Spor salonu ve yeni spor salonlarimiz, gençlik merkezlerimiz, antrenman salonlarimiz, mahalle tipi gençlik merkezlerimiz, yari olimpik yüzme havuzlarimiz, su sporlari merkezimiz, geleneksel sporlar ile ilgili alanimiz, Malazgirt Milli Park alanindaki at kosu sahamiz, cirit alanimiz tribünler ve onlarin modernizasyonu. Kayakli kosu antrenman pistimiz, özellikle amatör spor kulüplerimiz için 4 nizami futbol sahamiz ve belediye baskanimizin bisiklet anlamindaki projesini destekleyecegiz. Çok ciddi bir hamleyi gerçeklestiriyoruz. Açik kapali tenis kortlarimiz bunlarda bizim için önemli” diye konustu.



"Halkimizla bu tesisleri birer birer bulusturacagiz"

Her neye ilgi varsa onun yaninda ve onun pesinde olup destekçisi olmaya devam edeceklerini dile getiren Bakan Kasapoglu, “Inaniyorum ki Mus’un gelecegi için önemli bir miladin baslangici olacak. Halkimiz ile bu tesisleri birer birer insallah en kisa zamanda bulusturacagiz. Bir yandan yeni tesisler yaparken mevcut tesislerin modernizasyonu gayret gerektiriyor. Bu kapsamda 8 tesisimizin hem yenilenmesi hem modernizasyonu da bu protokolümüzün içine dahil ettik. Bu protokol ile Mus gençlik ve spor açisindan çok saglam bir alt yapiya sahip örnek bir sehir olacagina da inaniyoruz” diyerek konusmasini sonlandirdi.

Programa, Mus Valisi Ilker Gündüzöz, Ak Parti milletvekilleri, il ve ilçe belediye baskanlarindan olusan Mus heyeti katildi.

Kaynak: İHA