Gençlik Ve Spor Bakanligi'ndan Diyarbakir'a Yatirim

Gençlik ve Spor Bakanligi, Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, Ak Parti milletvekilleri ve ilçe belediye baskanlarindan olusan Diyarbakir heyeti ile kente yapilacak olan yatirimlar için protokol imzaladi.

Gençlik ve Spor Bakanligi merkez binada, Diyarbakir’a yapilacak yatirimlarin ve gönüllülük alaninda Diyarbakir Gençlik Spor Il Müdürlügü ve yerel yönetimler arasinda ilk kez yapilacak is birligi protokolü imza töreni düzenlendi.

Programda konusan Bakan Kasapoglu, “Kardesligin, tarihin, kültürün ve medeniyetin sehri Diyarbakir için bir aradayiz. Bugün imzalayacagimiz protokolle Diyarbakir için var olan eserlerimizi gelistirecegiz ve eksik olanlari tamamlayacagiz. Türkiye’nin dört bir yaninda oldugu gibi Diyarbakir’da da adim adim, ilçe ilçe mahalleleriyle genç dostu, spor dostu sehir yapma yönünde de önemli bir adimi, önemli bir hamleyi birlikte gerçeklestirecegiz. Sehirlerimiz için gönül birligi yapiyoruz. Diyarbakir’in kaderinin Türkiye’nin kaderi olduguna inaniyoruz. Dicle’nin, Firat’in, Sakarya’nin kuzulularinin Türkiye’nin umudu ve istikbali olduguna inaniyoruz. O yüzden Birlikte çalisacagiz. Birlikte üretecegiz. Omuz omuza verecegiz. Türkiye’nin kuzularini, Firat’in kuzularini hiç kimseye yar etmeyecegiz” ifadelerini kullandi.

“Bu çitayi hep birlikte yukariya tasiyacagiz”

Kasapoglu, “Son 19 yilda oldugu gibi Diyarbakir’da da neleri gerçeklestirdigimizi hepimiz biliyoruz. 19 yil önce 10 olan tesislerimizi bugün 58’e yükseldi. Yurtlarimizin kapasitesi 2 bin 200’lerden 5 bin 500’lere geldi. Diyarbakir’da hiç gençlik merkezi yokken bugün 8 adet gençlik merkezimiz var. Insallah bu protokolle gençlik merkezlerimizin sayisini tüm ilçelerimize yaymis olacagiz. Lisansli sporcu sayisi 3 bin 700 iken su an 140 bin olmus durumda. Bu çitayi hep birlikte yukariya tasiyacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA