Gaziantep'ten Avrupa'ya Direkt Uçuslar Basladi

Gaziantep’ten Avrupa’ya direkt uçuslar basladi. Gaziantep Havalimani’ndan Fransa’nin baskenti Paris’e gidecek yolculari çiçeklerle ugurlayan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, yakin zamanda Ingiltere’nin baskenti Londra’nin da direkt uçus agina dahil edileceginin müjdesini verdi.

Gaziantep'ten Avrupa'ya Direkt Uçuslar Basladi
Gaziantep’te Almanya’nin Duesseldorf ve Frankfurt sehirlerine yapilan direkt uçuslara 27 Haziran itibariyle Berlin, Hannover, Köln, Stuttgart, Isviçre’de Zürih, Basel ve Fransa’nin baskenti Paris de dahil edildi. Gaziantep Havalimani’nda Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Sait Kirazoglu ve Gaziantep Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Muhittin Tasdogan, Fransa’nin baskenti Paris’e direkt uçan ilk yolculari çiçeklerle ugurladi. Havalimaninda açiklamada bulunan Baskan Sahin, yabanci turisti Gaziantep’e getirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, yakin zamanda Ingiltere’nin baskenti Londra’ya da direkt uçus yapilacagini söyledi.



Öte yandan ilk uçuslarda uygulanan gelenek sürdürüldü ve Paris uçagi, itfaiye ekiplerinin su gösterisiyle kalkisini yapti.

“Hedefimiz yabanci turisti sehre getirmek”

Havalimaninda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Bugün çok önemli bir ana sahitlik ettiklerini belirterek, “Pandemi sürecinde ulusal mücadelemizi gerçeklestirdik. Artik yeni bir dünya kuruluyor. Salgindan sonraki sürece en hazir olan sehir biziz. En hazir olan bölge biziz, en hazir olan ülke biziz. Tesislerimizi tamamladik. Tanitimlarimizla birlikte simdi milyonlarca kisinin bölgeye gelmesini istiyoruz. Milyonlarca kisi bölgeye geldigi zaman burada kültürel ve tarihi alanlari görme sansina erisecekler. Saglikli lezzetin de ayni zamanda baskentiyiz. Agzimizin tadi geldi diyoruz. Avrupa turisti öncelikli hedeflerimizdendi. Direkt uçuslar çok önemliydi bizim için. Baskentlere direkt uçuslar basladi.

Hedefimiz Ingiltere’yle direkt uçuslari da saglamak. Akabinde Asya turisti için de ayni amaci neticeye kavusturmak istiyoruz” dedi.



“Ulasim aglari güçlenmeye devam ediyor”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoglu da, “Gaziantep ulasim aglarini güçlendirmeye devam ediyor. Gurbetçilerimizin ve ülke içerisindeki vatandaslarimizin karsilikli gidis gelisleri artik daha yüksek oranda gerçeklesecektir. Bunun yaninda turizm ve ticaret faaliyetleri de artis gösterecektir. Bu seferlerin Avrupa’nin baska noktalarina da ulasmasi için çalismalarimiz sürüyor” ifadelerini kullandi.

“Artik Gaziantep’e gelme zamani”

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Tasdogan ise “1 Temmuz itibariyle pandemi sürecinin yikici etkileri azaldi. Yeni bir sürece girdik. Saglik Bakanliginin ve Gaziantep Büyüksehir Belediyesinin insan üstü çalismalari neticesinde salgin riski büyük oranda azalmistir. Salginin etkileri azaldigindan dolayi artik, zaman Gaziantep’e gelme zamanidir. Bugün itibariyle Gaziantep’ten Avrupa’nin büyük kentlerine direkt uçuslar baslamistir. Bu seferler gün geçtikçe de artacaktir. Tüm dünyayi Gaziantep’in tüm arkeolojik degerlerini, gastronomi degerlerini tatmaya davet ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA