Engelli Bireyler Için Kurulan Sevgi Atölyesi Yilsonu Sergisi Düzenledi

Engelli bireyler için kurulan Sevgi Atölyesi, yilsonu sergi açilisi düzenledi. Sergi açilisina katilan Kepez Belediye Baskani Tütüncü, “2019 yilinda biz bu projeyi baslatirken sevgiler ekip, sevgiler biçmeyi arzu etmistik. Ne büyük mutluluk ki, bugün bu atölyede üretilen el emegi ve göz nuru ürünlerin, emegin sergisini açiyoruz” dedi.

Engelli Bireyler Için Kurulan Sevgi Atölyesi Yilsonu Sergisi Düzenledi


Engelli bireylerin becerilerini gelistirmek ve aile bütçelerine katki saglamak amaciyla kurulan ‘Sevgi Atölyesi’nin, ürünleri sergilendi. Sevgi Atölyesi’nin yilsonu sergi açilisina Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, ISKUR Il Müdürü Veli Tekkanat, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Yavuz Kala, Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Dernegi Baskani Gülcan Ay ve davetliler katildi.

Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Dernegi Baskani Gülcan Ay, sergi açilisinda Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü’nün destekledigi ve ismini koydugu Sevgi Atölyesi’nin, yolculugunu anlatti.

"Bize balik vermeyin, balik tutmayi ögretin"

Konu ile ilgili konusan Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Dernegi Baskani Gülcan Ay, “Firsat verirseniz yapabiliriz. ‘Bize balik vermeyin, balik tutmayi ögretin’ diyerek yola çiktik. Ivmeyle de devam eden bir basari grafigi çiziyoruz. Amacimiz, her bireyin yapabilecegini tespit edip, o dogrultuda insanlarin çalismasina imkan saglamakti. Bu destegi fazlasiyla görüyoruz”diye konustu.

Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Yavuz Kala’da, egitimde kaybedilecek hiçbir fert yoktur mantigiyla egitim çalismalarina yogun bir çaba gösterdiklerini söyledi.



“141 bin 890 TL bütçeli proje”

Antalya Çalisma ve Is Kurumu(ISKUR) Il Müdürü Veli Tekkanat, Türkiye ISKUR Genel Müdürlügünce finanse edilen 800 saatlik, pul boncuk dikisleri kursunun 19 Ekim 2020’de, 10 gencin katilimiyla basladigini ve pandemi nedeniyle birkaç kez ara verilerek, 18 Haziran 2021 ‘de tamamlandigini söyledi.

141 bin 890 TL bütçe ile komisyonca onaylanan projenin basariyla devam ettigine deginen Tekkanat, ”Bu kurslar ile firsat verildiginde ve inanildiginda çocuklarimizin zor isler basarabileceklerini gördük. Önemli olan yeteneklerinin ve ilgilerinin ortaya çikarilarak bu dogrultuda egitim verilmesidir”diye konustu.



“Bu atölyede sevgiler ekildi”

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, “Bugünde kiymetli çocuklarimizin el emekleriyle, göz nurlariyla, büyüklerinizin ilgi ve sevgilileriyle sekillenen son derece özel nitelikli güzel bir serginin açilisini yapiyoruz. Emegi geçen herkesi kutluyorum. Mutluluk çok uzakta degil, ellerimizi uzatacak kadar yakinda. Burada Milli Egitimin emegi var, ISKUR’un emegi var. Burada sivil toplumun emegi var, burada belediyemizin bütün bu emeklerin elinden tutmak var. Ortaya da bu güzel tablo çikiyor” dedi.



“Çocuklarimizin ellerinden tuttukça biz mutluyuz”

Belediyeciligin dogumdan ölüme insanliga hizmet etmeyi gerektirdigini belirten Tütüncü, “Belediyecilikte benim en çok hosuma gidende, çocuklarimizin ellerinden tutmak, onlarin hayallerinden tutmak, onlarin kalplerinden tutmak. Biz basarilarimizi ne kadar eser ürettigimizle ölçmüyoruz, biz basarimizi bugün kaç tane çocugun ellerinden tuttuk, onlarin kalplerinden tuttuk, gönüllerinden tuttuk, biz basarimizi onlara endekslemisiz. Ne mutlu sevgi atölyesine, ne mutlu onlara destek verenlere” ifadelerini kullandi.

“Sevgi Atölyesi üretecek”

Baskan Tütüncü, “Bu yaz Antalya’nin çocuklari için çok güzel olacak. Çocuklarimiza tarim sevgisini, toprak sevgisini, çevre bilincini asagiladigimiz Antalya Orman Çiftligimiz yaz boyunca sevgili çocuklarimizi agirlayacak. Çiftligimizin içinde çocuklarimizla güzel bir bahçe olusturuyoruz. Hasadi da birlikte gerçeklestirecegiz. O çiftlikte misafirimiz olan çocuklarimizin giydigi tisörtleri ve saplari sevgi atölyesi yapacak” dedi.



“Yaz etkinligi Dokumapark’ta”

Dokumapark’in bir etkinlige ev sahipligi yapacagini da belirten Baskan Tütüncü, “Yildizlarin altinda, Akdeniz meltemleriyle, nostalji rüzgarlari esecek. Yesilçam rüzgarlari gönlümüze dokunacak. Sarkilar var, konserler var, DJ performanslari var. Çesitli alisveris stantlari var. Bunlardan daha önemlisi ise orada sevgi atölyesi de olacak. Çocuklarimizin ürünleri orada satisa sunulacak “ diye konustu.



Baskan Tütüncü’nün konusmasinin ardindan, Türkiye Is Kurumu Genel Müdürlügü isbirligiyle düzenlenen 800 saatlik Hafif Düzey Otizmi Olan Engelliler için düzenlenen Pul Boncuk Dikisleri programina katilanlara ‘Kurs Bitirme Sertifikasi’ verildi.

Tütüncü ve beraberindeki heyet daha sonra özel çocuklarin sergisini gezdi.
Kaynak: İHA