Edremit Belediye Baskani Ismail Say'dan 'Asi Yaptirin' Çagrisi

Van'in Edremit Belediye Baskani Ismail Say, yeni tip koronavirüsle mücadelede asinin en önemli silahlardan biri oldugunu belirterek, vatandaslara asi yaptirmalari çagrida bulundu.

Ilçe Saglik Müdürlügünce kent meydaninda kurdugu asi standini ziyaret eden Say, salgin sürecinde fedakarca görev yapan saglik çalisanlarina emeklerinden dolayi tesekkür etti.

Çalismalar hakkinda bilgi alan Say, "Kent meydanimizda stantlar kuruldu ve asilama hizmeti devam ediyor. Burada çok kiymetli bir is yapiliyor. 1,5 yildir hep birlikte pandemi sürecini yasiyoruz. Bundan dolayi kaybettigimiz vatandaslarimiz oldu, saglik problemlerini ciddi safhada yasayan vatandaslarimiz oldu, ekonomik anlamda etkilendigimiz süreçler, yeri geldi sokaga çikamadigimiz günler yasadik. Normallesme süreciyle bu saydigimiz konularda normal hayata dönmek için mücadele veriliyor. Ama bunun temel unsurlarindan bir tanesi önleyici faaliyet anlaminda asilama çalismalaridir. Ilçemizde de Saglik Müdürlügümüz koordinesinde tüm saglik birimleri, hastanelerimiz, çalisanlarimiz her biri ayri ayri gayret içerisinde çalisiyor." ifadelerini kullandi.

Vatandaslarin artik hastaneden randevu almaya ihtiyaci duymadan hastanelere, aile saglik merkezlerine ya da asi stantlarina giderek asi yaptirabildigini anlatan Say, "Pandemiden uzak saglikli günler diliyoruz. Sosyal ve ekonomik düzelmemizin hizlanmasi için asilamamizin da hizlanmasi lazim. Bu vesileyle asisini yapmayan vatandaslarimizin bu güzellikleri yasamasi için asilarini yapmalarini istiyoruz. Pandeminin basindan bu yana dur durak bilmeden gecesini gündüzüne katan basta Saglik Bakanimiz Fahrettin Koca nezdinde tüm saglik çalisanlarimiza tesekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA