Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Osman Tirasçi Açiklamasi

Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Osman Tirasçi, 1924 yilindan beri din hizmeti yürüten baskanliklarinin vekalet yoluyla kurban organizasyonunda da büyük basarilar gösterdigi söyleyerek, "Yurt disinda kesilen kurbanlarimiz özellikle Afrika katisindaki fakir olan insanlara ulastirilmasi çok büyük bir hayra vesile olmaktadir" dedi.

Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Osman Tirasçi Açiklamasi
Ziyaretler için Bilecik’e gelen Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Osman Tirasçi, Bilecik Il Müftülügüne de ziyarette bulundu. Tirasçi, Bilecik ziyaretleri kapsaminda il müftülügü tarafindan hazirlanan ’2021 Yili Vekaletle Kurban Organizasyonu’ tanitim toplantisina katildi.

Tirasçi, toplantida Il Müftüsü Ali Erhun, il müftü yardimcilari, ilçe müftüleri, sube müdürleri, din görevlileri ve müftülük personeliyle bir araya geldi.

"Bu büyük hayra vesile olanlarin ilk halkasini sizler olusturuyorsunuz"

Toplanti sonrasi bir degerlendirme yapan Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Osman Tirasçi, "1924 yilindan beri din hizmeti yürüten Diyanet Isleri Baskanligimiz vekalet yoluyla kurban organizasyonunda da büyük basarilar gösterdi. Ülkemizde vatandaslarimiz baskanligimizdan, vekalet yoluyla kurbanlarinin bir kismini yurt içinde bir kismini da yurt disinda kesilmesini talep etmektedir. Dolayisiyla yurt disinda kesilen kurbanlarimiz özellikle Afrika katisindaki fakir olan insanlara ulastirilmasi çok büyük bir hayra vesile olmaktadir. Bu büyük hayra vesile olanlarin ilk halkasini sizler olusturuyorsunuz. Bu sizler için bir iftihar vesilesidir. Bu bakimdan ben hepinizi yapmis oldugunuz bu hayirli çalismalardan dolayi tebrik ediyorum. Cenab-i hak hepinizden ve hepimizden razi olsun" diye konustu.



“Vatandasimiz kurban konusunda bizlere güveniyor”

Vekalet yoluyla kurban konusu bir ibadet oldugunu anlatan Tirasçi, "Bu ibadetle beraber diger ibadetleri yönetmek, toplumun beklentisi her ne ise onu karsilamak üzere kurulmus olan bir teskilat oldugumuzu sizlere hatirlatiyorum. Vatandasimiz kurban konusunda bizlere güveniyor, bizlere itimat ediyor, kurbanlarini vekalet yoluyla da olsa kestigimize inaniyor. Bizler de vakfimiz araciligiyla vatandaslarimiza vekaletlerini yerine getirdigimize dair telefon yoluyla ulasarak bilgi veriyoruz. Gereçten bu konuda vatandaslarimiza emsali olmayan bir hizmet sunuyoruz “ dedi.



"Kurban ibadetini hijyen kurallarina riayet ederek hiçbir süpheye mahal vermeden yerine getirelim"

Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Osman Tirasçi, konusmasinin devaminda, "En küçük mahallemizde veya köyümüzde dahi insanimizi nazik bir üslupla bilgilendirerek yönlendirelim. Vekalet taleplerini gönüllülük esasina uyarak, baski yapmadan alalim. Kurban kesim sayimiz artar ya da eksilir. Önemli olan kurban ibadetini hijyen kurallarina riayet ederek hiçbir süpheye mahal vermeden yerine getirelim" ifadelerine yer verdi.

“Vekaletle Kurban konusuna öncelik verecegiz”

Bilecik Il Müftüsü Ali Erhun ise, "Diyanet Isleri Baskanligi olarak bu millete din hizmeti vermekle yükümlü bir kurumuz. Basta namaz olmak üzere bütün ibadet konulari bizim hizmet alanimizdir. Bu hizmet alanlarindan biri de Kurban ibadetine rehberlik etmektir. Bu sene ilimizde kurbanla ilgili birkaç alanda faaliyette bulunacagiz. Özellikle Vekaletle Kurban konusuna öncelik verecegiz. Pandemi dolayisiyla ekonomik sikintilar yasasa da, insanlarimizin çogu kurbanlarini vekaletle kesme yoluna gidiyor. Bu konuda vatandaslarimizi iyi yönlendirmemiz gerekiyor” dedi.



“Vekalet yoluyla 350 vatandasimizin kurbanlarini kesecegiz”

Konusmasinin devaminda Erhun, “Ilk defa bu yil Bilecik’te 50 adet büyük bas kurbanlikla vakfimiza vekalet yoluyla basvuran 350 vatandasimizin kurbanlarini kesecegiz. Ilimizde kesilen bu kurbanlarin etlerini il ve ilçelerimizdeki ihtiyaç sahibi ailelere dagitacagiz. Gönlümüz arzu ediyor ki Kurban kesemeyen bütün vatandaslarimizin, pandemiye ragmen, evlerine kurban etlerinden ulastirabilelim. Bu hizmetin saglikli ve verimli bir sekilde yürütülmesi için siz din görevlilerine büyük görevler düsüyor. Çok Kiymetli Hocamiz Sayin Osman Tirasçi da bu konuda sizleri bilgilendirmek için ilimize tesrif ettiler. Hocamiza toplantimiza tesriflerinden dolayi tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konusmalarin akabinde toplanti, Din Hizmetleri Sube Müdürü Serafettin Karagöz’ün Din Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan hazirlanan ’Vekaletle Kurban Organizasyonu’ tanitim sunumunu aktarmasiyla sona erdi.

Öte yandan Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Sayin Osman Tirasçi, Bilecik Il Müftüsü Ali Erhun ile birlikte Kayiboyu 4-6 yas gurubu Kur’an Kursu’na ziyaret gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA