DEVA Partisi Genel Baskani Babacan, Ilçe Kongrelerine Katilmak Için Geldigi Antalya'da Konustu Açiklamasi

'Ittifak konusunda kendi özgün siyasi kimligimizi insa etmek için ugrasiyoruz. Partimizin hedefleri var. Hiçbir siyasi partiyle ittifakla ilgili temasimiz yok'

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, hiçbir siyasi partiyle ittifakla ilgili temaslarinin olmadigini söyledi.

Ilçe kongrelerine katilmak için Antalya'ya gelen Babacan, partisinin il baskanliginda düzenledigi basin toplantisinda, son bir aydir Türkiye'nin dört bir kösesinde yogun bir seyahat trafigi içinde olduklarini söyledi.

Türkiye'yi köse bucak dolastiklarini ifade eden Babacan, sorunlarin çözümünü, partilerinin eylem planini vatandasa açikladiklarini belirtti.

Türkiye'nin 81 ilinde il baskanliklari ve 650 ilçede ilçe baskanlarinin göreve basladigini anlatan Babacan, "Turizmden sanayiye KOBI'lerden tarima her alanda yapacagimiz projelerin takvimini, hangi kaynaklarla nasil yapacagimizi açikladik." diye konustu.

Partilerinin sagci, solcu, muhafazakar, liberal ya da sosyal demokrat gibi siyasi terminolojisinin olmadigini vurgulayan Babacan, "Ittifak konusunda kendi özgün siyasi kimligimizi insa etmek için ugrasiyoruz. Partimizin hedefleri var. Hiçbir siyasi partiyle ittifakla ilgili temasimiz yok. Tabii ki siyasi partilerle diyalogumuz var ama ittifak farkli bir sey. Ziyaretlerimizde ittifak kelimesi dahi geçmiyor." diye konustu.

Siddetin her türlüsüne karsi olduklarina degine Babacan, özellikle kadin ve çocuklara yönelik siddeti kirmizi alan olarak gördüklerini dile getirdi.

Basin toplantisinin ardindan Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin 1. Olagan Kepez Ilçe Kongresine katilan Babacan, iktidara gelmeleri durumunda yatirim ve üretime önem vererek ülkeyi zenginlestireceklerini anlatti.

Konusmalarin ardindan Mehmet Siyahkoç'in tek aday oldugu ilçe kongresinde oy kullanimina geçildi.
Kaynak: AA