CHP Genel Baskan Yardimcisi Karaca, Diyarbakir'da Açiklamalarda Bulundu Açiklamasi

'CHP olarak iktidar olacagiz ve ilk bir hafta içerisinde Istanbul Sözlesmesini yeniden yürürlüge koyacagiz'.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Gülizar Biçer Karaca, "CHP olarak iktidar olacagiz ve ilk bir hafta içerisinde Istanbul Sözlesmesini yeniden yürürlüge koyacagiz." dedi.

Karaca, Genel Baskan Yardimcisi Gamze Akkus Ilgezdi ile bazi milletvekillerinin katilimiyla bir otelde düzenlenen toplantida konustu.

Kentte 2 gün sürecek temaslarinda Diyarbakir'daki vatandaslarin sorun ve taleplerini dinleyeceklerini dile getiren Karaca, "Iki gün boyunca Diyarbakirli kadinlari, gençleri, esnafi, issizleri, emekçileri dinleyecegiz. Birlikte çözümler üretecek, hesap veren seffaf bir iktidari birlikte kurmanin yollarini paylasacagiz. Diyarbakir'dan bütün ülkemizde toplumsal barisin nasil mümkün oldugunu Diyarbakirli yurttaslarimizla paylasacagiz." ifadelerini kullandi.

Karaca, "Bugün, kadin mücadelesinin uzun yillardir verdigi, bedel ödedigi ve en büyük kazanim olan Istanbul Sözlesmesi maalesef resmen yürürlükten kaldirildi. Bizler bugün Türkiye'nin dört bir yanindan 'Istanbul Sözlesmesi yasatir', 'Istanbul Sözlesmesinden vazgeçmeyecegiz' diyen tüm yurttaslarimiza, sizlerle birlikte güçlü bir ses verecegiz. Danistay'a ülkemizin dört bir yanindan oldugu gibi CHP olarak, kadin kollarimizla, milletvekillerimizle dava açtik. Danistay, yürütmenin durdurulmasina iliskin talebin reddine karar verdi. Peki, bu karar hukuki midir? Elbette ki degildir." seklinde konustu.

Söz konusu sözlesmenin yürürlükten kaldirilmasiyla kiyafetinden dolayi baskiya ve hakarete ugrayan genç kizlarin daha korumasiz oldugunu savunan Karaca, söyle devam etti:

"Onlari korumakla görevli olan devlet ve iktidar suskun, failler fütursuzca sokaklarda elini kolunu sallayarak dolasmaya devam ediyor. Buradan açikça CHP olarak hep birlikte 'Istanbul Sözlesmesi yasatir' diyoruz ve 42 milyon kadinimiza söz veriyoruz. En yakin zamanda sandik gelecek o sandikta kadinlarimiza bunu reva gören zihniyete 42 milyon kadinimiz sandikta gereken cevabi verecek. CHP olarak iktidar olacagiz ve ilk bir hafta içerisinde Istanbul Sözlesmesini yeniden yürürlüge koyacagiz. Kadinlarimizla, yurttaslarimizla birlikte esit, özgür bir Türkiye’de hep birlikte baris içerisinde yasayacagiz."

Kaynak: AA