Bu Yilin Temsili Nasreddin Hocasi Behzat Uygur Olacak

Konya’nin Aksehir ilçesinde bu yil korona virüs nedeniyle kisitli olarak yapilacak 62. Uluslararasi Aksehir Nasreddin Hoca Senligi’nde temsili Nasreddin Hoca’yi Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Behzat Uygur canlandiracak.

Bu Yilin Temsili Nasreddin Hocasi Behzat Uygur Olacak
62. Uluslararasi Aksehir Nasreddin Hoca Senligi programi, Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya tarafindan yapilan basin toplantisiyla açiklandi. 5-10 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklestirilecek 62. Uluslararasi Aksehir Nasreddin Hoca Senligi’nde temsili Nasreddin Hoca’yi Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Behzat Uygur canlandiracak.

Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya yaptigi açiklamada, “Bildiginiz gibi 1959 yilindan beri 62 yildir bu senliklerimiz ara vermeksizin düzenleniyor. Aksehir’imiz için çok önemli olan bu etkinligimiz 1974 yilinda Karikatürcüler Dernegi ile ortaklasa düzenlenen Uluslararasi Karikatür Yarismasi ile uluslararasi nitelik kazanmis olup, 1974 yilindan günümüze kadar uluslararasi olarak düzenlenmektedir. Daha sonraki yillarda uluslararasi fotograf yarismalari ve yabanci halk danslari gruplarinin katilimlari ile uluslararasi niteligi perçinlenmistir. Salgin sartlari nedeniyle fotograf yarismasini bu sene düzenleyemedik. Ayni zamanda halk danslari gruplarini da bu yil davet etmedik ancak karikatür yarismamiz tamamlandi. Karikatür yarismamizda 75 ülkeden 750 sanatçi 2 bin 259 eserle katildi.

Hirvatistanli Nikola Listes birinci olmustur. Senligimizin resmi açilis gününde ‘Altin Esek’ ödülümüzü kendilerine takdim edecegiz. Kendileri gelemezse ona iletilmek üzere Karikatürcüler Dernegi Baskanligina verecegiz” dedi.



“Temsili Nasreddin Hocamiz Behzat Uygur”

Baskan Akkaya, “Uluslararasi Nasreddin Hoca Senliklerimizin baslamasiyla ilgili yaptigimiz basin açiklamalarinda en çok beklenen temsili Nasreddin Hoca kim olacak diyedir. Bu seneki temsili Nasreddin Hocamiz Behzat Uygur beyefendidir. Geçtigimiz günlerde Kültür Bakan Yardimcimiz Nadir Alparslan beyefendinin teklifiyle temsili Nasreddin Hoca görevini kabul ettiler ve üstlendiler. Biz de gerçekten memnuniyet duyduk. Kendisiyle görüstügümüzde güzel bir ifadesi oldu ve duygularini ifade ettiler. Baska bir programi vardi, normal sartlarda iptal etmek mümkün degildi. Çok önceden belirlenmis ama ’Aksehir bizim için önemlidir, Nasreddin Hoca benim için çok önemli’ dedi.

Çünkü babasi rahmetli Nejat Uygur biliyorsunuz ülkemizin tiyatro konusunda büyük üstat ve duayenlerinden birisidir. Geçtigimiz dönemlerde Aksehir’e gelip farkli etkinliklerde bulunmus Nejat Bey’in sürekli Aksehir’le ilgili güzel alintilari olurdu. Behzat Bey dedi ki, ‘Bizim hafizamizda yer etti, hatta ben dogdugumda benim ismimi Nasreddin koymayi düsünmüs, sonradan Behzat olmus. Böyle de bende bir hatirasi vardir’ diye ifade etti.

’Onun için biz gelemiyoruz diyemezdik. Aksehir’imize, Nasreddin Hocamiza olan ilgimiz, sadakatimiz, sevgimiz nedeniyle memnuniyetle geliyoruz’ dediler. Dolayisiyla bu seneki temsili Nasreddin Hocamiz Behzat Uygur beyefendidir” diye konustu.

Senliklerin tellalin halki ve temsili Nasreddin Hoca’yi senlige çagirmasiyla baslayacagini bildiren Baskan Akkaya, etkinlikler kapsaminda temsili Nasreddin Hoca’nin Yeniköy Mahallesi’ndeki Aksehir Gölü’nün bitisigindeki gölete maya çalacagini vurguladi. Senlikler kapsaminda trap atisi, sergi açilisi, çocuk tiyatrosu, akrobatik smaç sov, esek yarisi gibi çesitli etkinliklerin gerçeklestirilecegini anlatan Belediye Baskani Akkaya, herkesi senliklere davet etti.
Kaynak: İHA