Battalgazi'de Ödüllü Fotograf Yarismasi Törenle Basladi

Malatya’nin Battalgazi Belediyesi tarafindan ilçenin kültürel, tarihi ve dogal zenginligini gözler önüne sermek ve Malatya’nin simgesi haline gelen Kayisinin tanitimina katki saglamak amaciyla düzenlenen ve 4 gün sürecek olan “Battalgazi Kayisi Hasadi Fotograf Maratonu” konulu ödüllü fotograf yarismasi törenle basladi.

Battalgazi'de Ödüllü Fotograf Yarismasi Törenle Basladi
Battalgazi Belediyesi, 4 mevsim boyunca tarihi ve dogal güzellikleriyle tüm güzel ruhlara görsel bir sölen sunan Battalgazi’nin güzelliklerini, kültürel, tarihi ve dogal zenginligini gözler önüne sermek ve Malatya’nin simgesi haline gelen Kayisinin tanitimina katki saglamak amaciyla yeni bir yarismaya daha imza atti.

Battalgazi Belediyesi ve Firat Kalkinma Ajansi tarafindan Malatya Fotograf Sanati ve Sinema Sanati Dernegi (MAFSAD) is birligi ve Türkiye Fotograf Sanati Federasyonu (TFSF) destekleriyle düzenlenen ve 4 gün sürecek olan “Battalgazi Kayisi Hasadi Fotograf Maratonu” konulu ödüllü fotograf yarismasi, Tarihi Silahtar Mustafa Pasa Kervansarayi’nda düzenlenen açilis töreni ile basladi.

18 yas üstü amatör veya profesyonel tüm fotografçilarin katilim saglayacagi “Battalgazi Kayisi Hasadi Fotograf Maratonu” konulu ödüllü fotograf yarismasiyla, Malatya’nin incisi Battalgazi’nin tüm güzellikleri ve Türkiye’nin Avrupa Birligi nezdinde cografi isaret tesciline sahip olan Kayisisinin hasadi, kurutulmasi, pazarlamasi gibi islemleri, fotograf sanatçilari tarafindan kadraja alinacak. Tarih baskenti Battalgazi’nin uluslar arasi platformlardaki tanitimi içinde önemli bir firsat doguran bu özel yarisma, siyah beyaz ve renkli olarak iki kategori üzerinden gerçeklestirilecek. Katilimin ücretsiz oldugu yarismaya, her katilimci en fazla bes eserle katilabilecek.

Düzenlenen “Battalgazi Kayisi Hasadi Fotograf Maratonu” konulu ödüllü fotograf yarismasinin açilis törenine, Battalgazi Ilçe Kaymakami Abdul Kadir Duran, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, AK Parti Il Kadin Kollari Baskani Özlem Pelitoglu, AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci, Firat Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yogunlu, Malatya Il Tarim ve Orman Müdürü Tahir Macit, Battalgazi Belediye Baskan Yardimcilari, Battalgazi Belediyesi Meclis üyeleri, çok sayida fotograf sanatçisi ve vatandaslar katildi.



Birinciye 10 bin TL para ödülü

Battalgazi Belediyesi jüri degerlendirmesinin ardindan dereceye giren yarismacilar, çesitli hediyeler ile ödüllendirilecek. Birinci olan yarismaciya; 10 bin TL para ödülü, ikinci olan yarismaciya, 8 bin TL para ödülü ve üçüncü olan yarismaciya ise 6 bin TL para ödülü hediye verilecek. Firat Kalkinma Ajansi tarafindan verilecek olan 3 bin TL para ödülü ise Battalgazi ilçe sinirlari içerisinde bulunan tarihi mekanlardan çekilmis fotograflar arasinda seçilecek. Ödüllü fotograf yarismasinda; 3 kisiye verilecek olan Jüri mansiyon ödülü ise bin TL olarak açiklandi. Öte yandan dereceye giremeyen ama sergilenmeye hak kazanan 37 adet eser sahibine ise 300 TL para ödülü hediye edilecek.

“Balikesir’den kucak dolusu selamlar getirdim”

Balikesir Edremit Fotograf Sanati Dernegi Baskani Özcan Simsek, “Öncelikle Balikesir’den kucak dolusu selamlar getirdim Battalgazi’mize. Hem fotograf sanatina hem de bölge tanitimina yaptiginiz katkidan dolayi Battalgazi Belediyesine tesekkür ediyorum. Fotograf sanatçisi arkadaslarimiza 4 gün boyunca devam edecek olan Battalgazi Kayisi Hasadi Fotograf Maratonunda basarilar diliyorum. Insallah bu özel ve güzel yarismada, güzel fotograflar ortaya çikacaktir” ifadelerini kullandi.

“Güzel bir yarismanin startini verdik”

Güzel bir yarismaya paydas olduklarini dile getiren Firat Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yogunlu, “Bugün güzel bir etkinligimizin startini Battalgazi’de veriyoruz. Battalgazi Belediyemiz ile bu yarismayi düzenlemekteki temel amacimiz; ekonomimizin temeli olan kayisi ürününü tüm dünyada tanitmak ve Battalgazi’nin güzelliklerini gözler önüne sermek. Katilimcilarimizin sayesinde bunu basaracagimizi düsünüyorum. Yarismaci arkadaslarimiza basarilar diliyorum” seklinde konustu

“Emegi geçenlere tesekkür ediyorum”

Emegi geçen herkese tesekkürlerini ileten AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci, “Battalgazi Belediye’miz ve degerli destekçilerinin düzenlemis oldugu bu güzel yarismada emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Dünya’da bir numara olan Malatya kayimizi anlatmaya gerek yok. Kayisi’mizin tanitimi açisindan ve bunu endüstriyel ürüne döndürme noktasinda bu tür yarismalarin önemli oldugunu biliyoruz. Kayisi’mizin tanitimi yapiliyor. Yarismaci arkadaslarimiza kolayliklar diliyorum. Yarismada çekilen güzel fotograflarin, insallah ileride insanlara ufuk açar” ifadelerine yer verdi.

“Battalgazi’nin güzelliklerini kesfetme imkani sunuyoruz”

Battalgazi’nin güzelliklerini herkesin kesfetme imkani bulacagina dikkat çeken Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Etkinligimize katilan çok kiymetli misafirlerimiz, hepiniz hos geldiniz. Battalgazi’miz her haliyle güzel, bu anlamda çok sansliyiz. Malatya’nin dört bir yani güzeldir ama Battalgazi bir baskan güzeldir. Malatya’da yasamak güzeldir ama Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de yasamak bir baska güzeldir. Malatya’yi anlatan, Kayisi’yi anlatan her fotograf özeldir ama Battalgazi’yi anlatan fotograf bir baska güzeldir. Battalgazi’mizde öne çikaracagimiz sadece bir ürünümüz yoktur. Birçok tarihi mekanlarimiz mevcut. Bugün baslayan ve Pazar günü son bulacak olan yarismamizda, Battalgazi’mizde bulunan tarihi zenginlikleri ve kayisimizi, uluslararasi platformlara tasimak istedik. Kayisimizi anlatmaya gerek yok. Kayisi denilince akillara gelen ilk yer Malatya’mizdir. Biz kayisinin geçtigi evrelerini daha ileriye götürmek istedik. Firat Kalkinma Ajansi tarafindan Malatya Fotograf Sanati ve Sinema Sanati Dernegi isbirligi ile düzenledigimiz bu yarismayi, Battalgazi’nin güzelliklerini herkesin görmesi ve kesfetmesi için birer firsat olarak görüyoruz. Birçok medeniyete ev sahipligi yapmis tarih kokulu ilçemizdeki güzellikleri, fotograf severlerde yasayacak ve yasatacak. Çektikleri fotograflar ile ulusal ve uluslararasi alanlarda Malatya’mizi Battalgazi’mizi ve Kayisi’mizi tanitarak, tarihe notlar düsecekler. Sizlerinde bildigi üzere UNESCO Dünya Kalici Mirasina aday olan Arslantepe Höyügü’müz, ilçemiz sinirlarinda yer aliyor. Malatya’miz için bir deger olan Arslantepe Höyügümüzü insallah önümüzdeki günlerde yapilacak olan toplantiyla UNESCO Dünya Kalici Mirasi Listesine koyarak taçlandiracagiz. Taçlandirdigimiz zaman Malatya’miz ve Battalgazi’miz bir baska güzel olacak. Battalgazi Belediyesi olarak bugüne kadar tarihimize sahip çiktik, çikmaya da devam ediyoruz. Bugün startini vermis oldugumuz yarismamiza katilan tüm katilimci arkadaslarimiza kolayliklar diliyorum. Buradan herkese sesleniyorum; Battalgazi’mizdeki güzellikleri yasamaya davet ediyorum” dedi.



“Kayisi tadinda bir yarisma olacak”

Kayisi’nin dünya çapinca bir marka olduguna vurgu yapan Battalgazi Ilçe Kaymakami Abdul Kadir Duran, “Öncelikle kayisinin hasadi ile alakali düzenlenen bu organizasyondan dolayi emegi geçen Battalgazi Belediyemize ve paydaslarina tesekkür ediyorum. Malatya kayisisi, dünya çapinca bir markadir. Kayisi tadinda bir yarisma ve program olacak. Böyle bir programin düzenlenmesinden dolayi çok mutlu oldum. Bu program sayesinde diger illerden katilimcilar ile bir kültür alisverisi olacak. Battalgazi, tarih ve kültürler varliklariyla çok müstesna bir yer. Bunun yaninda Malatya’miz için arti bir deger olan Kayisimizin çiçek zamanindan hasat zamanina kadar olan tüm evrelerini, bu organizasyonlarla tüm dünyaya taniyorlar. Katilimcilarimiz insallah güzel fotograflar çekecekler. Jürilerimizin degerlendirmesi sonucu ödüller sahiplerini bulacak” diyerek sözlerini tamamladi.

Açilis programinin sona ermesinin ardindan Battalgazi Kayisi Hasadi Fotograf Maratonu yarismasina katilmak isteyen fotograf severler, Battalgazi Belediyesi tarafindan olusturulan kayit masalarinda basvurularini tamamlayarak, fotograf çekimi için Kayisi bahçelerini ziyaret ettiler.
Kaynak: İHA