Baskan Demirtas Açiklamasi 'Kamunun 5 Kurusunu Kimseye Yedirtmem'

Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Kardesim dahi olsa kamunun 5 kurusunu kimseye yedirtmem, yedirtmeyecegim de. Ne pahasina olursa olsun. Konular teftisle inceleme altina alindi, somut delillere rastlarsak gerekeni o zaman yapacagiz” dedi.

Baskan Demirtas Açiklamasi 'Kamunun 5 Kurusunu Kimseye Yedirtmem'
Ilkadim Belediyesi Temmuz Ayi Meclis Toplantisi Belediye Meclis Salonu’nda yapildi. Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas’in yönetiminde gerçeklesen toplantida 5 gündem maddesi görüsüldü.

Temmuz ayi meclis toplantisinin ilk gündem maddesi olarak belediye meclisinin her yil bir ay tatil karari oy çoklugu ile kabul edildi. Diger gündem maddeleri görüsülmek üzere imar komisyonuna sevk edildi. Meclis toplantisinda konusma yapan Baskan Necattin Demirtas, Iller Bankasi tarafindan Fen Isleri Müdürlügü çalismalari için kullanilacak olan asfalt, yama ve kaplama, firça beton, kaldirim için meclis onayindan geçen 13 milyon TL kredinin hangi alanlarda kullanildigi ile biten ve devam eden çalismalar hakkinda bilgiler aktardi.

“Geri dönüsümü belediye tarafindan yapilip organize edecegiz”

”Sifir Atik” kapsaminda geri dönüsümün belediye tarafinda yapilip organize edilmesi için Iller Bankasi’ndan 20 milyon TL kredilik bir proje hakkinda bilgiler aktaran Baskan Demirtas, ”Bu projeye arti olarak yer alti konteyner sistemini dahil ederek tüm alana yayacagiz. Bunu da meclis gündemine tasimayi düsünüyorum. Yeni yapilan sitelerde bunu zorunlu hale getirmeyi düsünüyorum Yerini site sahiplerinin belirleyecegi, konteynerleri ise bizim koyacagiz sistemle çöpleri kaynaginda ayristirmayi düsünüyoruz” diye konustu.



“Çalanla, rüsvet yiyenle ayni kefede olma sansimiz olmaz”

Son günlerde asli ve astari olmayan kirli bilgilerle belediyenin yipratilmasina yönelik bir algi operasyonu yapildigini söyleyen Baskan Demirtas, “Kardesim dahi olsa kamunun 5 kurusunu kimseye yedirtmem, yedirtmeyecegim de. Ne pahasina olursa olsun. Konular teftisle inceleme altina alindi, somut delillere rastlarsak gerekeni o zaman yapacagiz. Ben 40 yillik idareciyim hem adama görev verip hem de hirsiz muamelesine tutmak ile adam çalistirilmaz. Hirsizligini ispat edinceye kadar bizim için namusludur. Ama tespit edersek kardesimde olsa taviz vermem. Gereken yasal islemleri baslatirim. Bizim parasal konularda hirsizlarla, çalanlarla, rüsvet yiyenlerle ayni kefede olma sansimiz asla olamaz” seklinde konustu.



“Bakanimiz tamam derse sorunu çözecegiz”

“Burada hepimiz Allah rizasini kazanmak için dürüst vazife yapmak zorundayiz” diyerek söz alan AK Parti Grup Baskani Yavuz Yilmaz, ”Yildiray Çinar Kültür Merkezi’nin merdiven ve dis görüntüsü hakkinda bir çalisma yapilmasini istiyoruz. Bir de Unkapani Kültür Merkezi. Bu yerinde bir an önce kötü durumundan kurtulmasi gerekiyor“ ifadelerini kullandi.

Yilmaz’in isteklerine cevap veren Baskan Demirtas, ”Yildiray Çinar Kültür Merkezimiz için talimat verdim, ekiplerimiz çalismalarina basladi.

Unkapani Kültür Merkezi’ni ise Saglik Bakanligi’na vermeyi düsünüyoruz. Konu Saglik Bakanimiza kadar ulasti. Bakanimiz tamam derse sorunu da çözecegiz“ açiklamasinda bulundu.

“Belediye tesisleri belediyenin kullaniminda olmali”

Derebahçe Mahallesi’nde bulunan Halim Batur Spor Kompleksi’ni kullanan YAB-PA Spor Akademisi’nin buradan çikarilmasini gündeme tasiyan AK Parti Meclis Üyesi Erol Köroglu, "Burada bir siyasi hesaplasma algisi olusuyor kamuoyunda. Bu kulübümüz buradan çikarilacak mi?” sekline bir soru sordu. Bu soruya da cevap veren Baskan Demirtas, ”Siyasi bir hesaplasma olsaydi göreve geldigim gün bunu yapardim. Aradan iki sene geçmis. Benim sahislarla isim yok. Siyaset adina oy almak içinde hizmet yapma niyetimiz de yok. Biz olaya her zaman yapici yaklasiyoruz. Allah nasip edecekse bir isi oluyor. Etmeyecekse olmuyor. Bu kadar net. Bizim burada muradimiz belediyeye uygun olmasi. Belediyenin tesislerinde yetkinin kullanimin belediyede kalmasini istiyoruz” sözlerine yer verdi.

“Size 2 kere tesekkür ediyoruz”

Meclis toplantisi kapanis öncesi söz alan MHP Grup Baskani Ibrahim Üstün ise, ”Öncelikle YKS’de ögrencilerimize ulasimda kolaylik olsun diye verdigi destekten ötürü sahsim ve grubum adina tesekkür ediyorum. Yine engellilerimiz için önem arz eden ‘Sevgi Izi’ projesi hem Ilkadim halki adina hem de projeyi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde baslatmasi isabetli bir karar olmus. Biz alisilmis muhalefetten farkli iyileri alkislarken yanlis gördüklerimizi elestirmek ve dogrulara yardimci olmak için buradayiz. Bu sebepten ötürü size 2 kere tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA