Bakanlik Tarafindan Örnek Gösterilen COD Enerji Çalismalarina Basladi

COD Enerji Üretim A.S. Yöneticisi Cemil Demirel, 3 Megavat gücünde 10 bin hanenin elektrigini karsilayacak olan ve bakanlik tarafindan da örnek gösterilen modern tesisin tamamlanarak faaliyetlerine basladigini bildirdi. Ülke ekonomisine büyük katki saglayacak olan tesiste yöre halkindan 100 kisi de istihdam edilecek ve tesiste üretilecek olan organik gübre ise bölge çiftçisine ücretsiz olarak dagitilacak.

Bakanlik Tarafindan Örnek Gösterilen COD Enerji Çalismalarina Basladi
Kayseri’nin Pinarbasi ilçesinde yaklasik alti ay önce temeli atilan ve kisa sürede yapimi tamamlanarak faaliyetlerine baslayan COD Enerji Üretim A.S. kendi dalindaki tesisler arasindaki modernligiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi tarafindan örnek gösterildi. 27 Haziran 2021’de Bakanlik tarafindan olur alan ve çalismalarina start veren COD Enerji Üretim A.S. 3 Megavat gücünde elektrik üretecek ve yaklasik 10 bin hanenin elektrigini karsilayacak.

“Üretimimizle yöre halkinin gübre maliyetini ortadan kaldiracagiz”

Yapimi tamamlanan ve üretim asamasina gelen tesisle ilgili bilgiler veren COD Enerji Üretim A.S. yöneticisi Isadami Cemil Demirel, “Pinarbasi bölgesinde bizler ülkemize, sehrimize ve ilçemize hizmet etmek adina çalismalarimizi devam ettiriyoruz dedi.

Demirel sunlari kaydetti.

” Büyük bir maliyetle hayata geçirmis oldugumuz bu projemiz vatandaslarimiza birçok alanda fayda saglayacak. Halkimizin hayvansal atiklarini ücretsiz bir sekilde kendilerinden toplayacagiz. Tesisimizde 70 günlük islem sonucunda tamamen organik olan ve yurt disinda siyah elmas olarak anilan bu verimli gübremizi çiftçi kardeslerimiz ile ücretsiz paylasacagiz. Böylelikle Pinarbasi’nda yasayan çiftçilerimiz için büyük bir gider olan gübre maliyetlerini ortadan kaldirmis olup halkimizi da çiftçilige tesvik edecegiz. Tesisimiz, istihdam konusunda da yöremize katki sunacak. Pinarbasi’nda yasayan vatandaslarimiz bu tesiste istihdam edilecek. Bizler sagladigimiz is sahasi ile yöre halkinin buradan göç etmesinin de önüne geçecegiz. Tesisimizin kattigi en önemli degerlerden biri de bu istihdam saglamaktir. Pinarbasi’nin gücü, genci ve zenginligi yine bu topraklarda kalacak. Tesisimiz 3 Megavat gücünde (10.000 hane elektrigini karsilayacak kapasitede). Türkiye standartlarinda baslayan ve kabule en hizli hazir hale getirilen tesis unvanina da sahibiz. Tesisimizin hiçbir eksigi kalmadi. Bakanligimiz heyeti tarafindan Türkiye’de bulunan diger tesislere nazaran lokasyon ve kalite olarak en begenilen tesis bizim tesisimiz oldu. Tabi ki bakanlik heyetimizden böylesine bir övgü almak da bizleri mutlu etti, gururlandirdi. Böylesine bir tesisi, Pinarbasi’na, Kayseri’ye hediye ediyor olmak da ayri bir gurur kaynagi. Bu dogrultuda yaptigimiz çalismalarimizin ve verdigimiz emeklerin bakanlik tarafindan da olumlu sekilde degerlendirildigini görüyor, hakli gururunu yasiyoruz. Bunlarin yaninda tabi ki dünyanin en büyük problemlerinden biri olan agaçlandirma sorununu da bizler tesisimizin çevresinde çözmüs bulunuyoruz. Projesi bitmis ve kisa zaman sonra hayata geçirecegimiz sera ve besicilikle ülke ekonomimize katki saglayacagiz. Yatirimlarimizin Pinarbasi’na, Kayseri’ye ve güzel ülkemize hayirlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA