Atgirmez Mahallesine Kanalizasyon Ve Paket Aritma Tesisi Yapiliyor

İçel Büyüksehir Belediyesi İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügü, kaliteli ve çevreci yatirimlarina bir yenisini daha ekleyerek, Tarsus ilçesi Atgirmez (Günyurdu) Mahallesine yaklasik 8 kilometrelik yeni kanalizasyon hatti ile Paket Atiksu Aritma Tesisi insa ediyor.

Atgirmez Mahallesine Kanalizasyon Ve Paket Aritma Tesisi Yapiliyor
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre MESKI, çalismalarina araliksiz devam ediyor. Sözlesme bedeli 3 milyon 654 bin TL olan çalismalar kapsaminda MESKI, Ø200 milimetre çapinda 4 bin 824 metre, Ø300 milimetre çapinda 695 metre, Ø150 milimetre çapinda 2 bin 533 metre koruge boru olmak üzere toplam 8 bin 52 metre kanalizasyon hatti ile 125 adet muayene bacasi ve 580 adet prefabrik parsel bacasi imalati yapiyor.

Yerlesim yerlerinden toplanan kanalizasyon atiksulari ardisik kesikli reaktör sistemi, kum filtresi ve dezenfenksiyon ünitelerinden geçirilerek aritilacak. Ilgili mevzuat standartlarina göre aritilacak atiksular, yaklasik 170 metre uzunlugunda koruge boru hatti ile alici ortama desarj edilecek. 3 bin kisiye hitap edecek kapasiteye sahip tesis ile 1 ayda yaklasik 18 bin metreküp atiksu aritilmasi planlaniyor.

Kentsel Atiksu Aritimi Yönetmeligince belirlenen alici su ortami desarj standartlarina uygun olacak tesisin çikis suyu karakterizasyonu ile yüzde 90 aritma verimi saglanmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA