Arçelik Ve Hitachi GLS Ortakliginin Yeni Sirketi Arçelik Hitachi Home Appliances

Koç Holding Dayanikli Tüketim Grubu Baskani Fatih Kemal Ebiçlioglu: 'Global büyüme stratejimizde önemli bir dönüm noktasi olan bu ortak girisimin kurulmasi için Hitachi GLS ekibiyle birlikte aylardir özenle ve dayanisma içinde çalisiyoruz' Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu: 'Ürün portföyü ve operasyonel tarafta saglayacagimiz sinerjilerle yeni cografyalarda büyümemizi devam ettirecegiz'.

Arçelik’in 2020 yilinin aralik ayinda duyurdugu Hitachi GLS ile yapilan ortaklik anlasmasinin sonucunda kurulan yeni sirketin yapilanma süreci tamamlandi.

Arçelik açiklamasina göre, Arçelik ve Hitachi Global Life Solutions (GLS), 2020 yilinin aralik ayinda duyurduklari yeni ortak girisimin çalismalarini tamamladi. Arçelik Hitachi Home Appliances adiyla faaliyetlerini sürdürecek olan yeni sirket, Hitachi GLS’nin yurt disinda faaliyet gösteren ikisi üretim, dokuzu satis sirketi olmak üzere toplam 11 grup sirketinin devredilmesiyle kuruldu. Yeni sirketin operasyonlari Bangkok-Tayland’tan yönetilecek. Arçelik Hitachi Home Appliances, Japonya haricindeki ülkelerde Hitachi marka buzdolabi, çamasir makinesi, elektrikli süpürgesi gibi ev aletleri için üretim, satis ve satis sonrasi hizmetleri sunacak. Arçelik’in yüzde 60’ina sahip oldugu yeni sirket, pazarda rekabetçi ve yenilikçi bir varlik göstermek için Arçelik ve Hitachi GLS’in tedarik zinciri ve teknolojik imkanlari gibi güçlü yanlarindan faydalanacak.

Arçelik bünyesinde uzun yillardir görev yapan ve daha önce Beko Asya Pasifik Bölge Sorumlusu ve Tayland Genel Müdürlügü görevini yürüten Zafer Üstüner, ortak girisimin genel müdürlügünü üstlenecek. Sirket, Üstüner’in liderliginde Arçelik ve Hitachi GLS’nin satis aglarini ve tedarik zinciri alanindaki yetkinliklerini birlestirerek Hitachi markali ürünleri Avrupa, Kuzey Afrika ve diger bölgelerde tüketicilerle bulusturacak. Arçelik ve Hitachi GLS’nin ARGE ve sürdürülebilirlik alaninda olusturacagi sinerji ile yeni sirketin, baglantili ev teknolojileri, enerji verimliligi ve sürdürülebilir teknolojiler konusunda da faaliyet gösterdigi bölgelerde rekabet gücünü artirmasi hedefleniyor.

Arçelik Hitachi Home Appliances sirketinin kurulusu vesilesiyle düzenlenen çevrimiçi etkinlikte konusan Koç Holding Dayanikli Tüketim Grubu Baskani Fatih Kemal Ebiçlioglu, global büyüme stratejilerinde önemli bir dönüm noktasi olan bu ortak girisimin kurulmasi için Hitachi GLS ekibiyle birlikte aylardir özenle ve dayanisma içinde çalistiklarini belirtti.

Bu yeni girisim iki sirkete de Asya-Pasifik pazarindaki varligini güçlendirmede önemli ve stratejik firsatlar sunduklarini aktaran Ebiçlioglu, Arçelik Hitachi Home Appliances'in küresel ve yerel pazar ihtiyaçlarini karsilamak için her iki sirketin güçlü pazar konumundan, küresel uzmanligindan ve Hitachi’nin marka mirasindan faydalanacagini dile getirdi.

Ebiçlioglu, Koç Toplulugu'nun küresellesme yolculugunda, dünya genelindeki 12 markasi, 9 ülkedeki 26 üretim tesisiyle önemli bir yere sahip olan Arçelik'in global büyüme stratejisine ivme kazandiran adimlarina bir yenisini daha ekledigini kaydetti.

-"Küresel büyüme hedeflerimize ulasma yolunda bizim için çok önemli bir adim"

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu da ev teknolojilerinde dünyanin önde gelen sirketlerinden biri olma vizyonu ve küresel büyüme hedeflerimiz dogrultusunda çok önemli bir adim attiklarini belirtti.

Ürün portföyü ve operasyonel tarafta saglayacaklari sinerjilerle yeni cografyalarda büyümelerini devam ettireceklerini aktaran Bulgurlu, "Inovasyon ve Ar-Ge alanindaki güçlerimizi birlestirerek, mevcut ve yeni pazarlarda genis bir ürün portföyü ve tamamlayici teknolojiler ile çok daha büyük bir tüketici kitlesine ulasma firsatini yakalayacagiz." ifadelerini kullandi.

Hitachi Ltd. Baskani ve Operasyon Müdürü Keiji Kojima ise su ifadeleri kullandi:

"Hitachi Group, toplumsal meselelerin çözülmesi için çalisan Sosyal Inovasyon Birimi ile insanlarin yasam kalitesine katkida bulunmayi amaçliyor. Hedefimiz ‘güvenlik ve emniyet’, ‘çevre’ ve ‘dayaniklilik’ degerlerini yücelten alanlara yogunlasarak sürdürülebilir bir toplum olusturmak. Ev aletleri sektörü, markamizla insanlar arasindaki ilk temas noktasi oldugundan, özellikle dijital teknolojiyi kullanan baglantili ev aletlerine olan talebin arttigi su günlerde Hitachi Group için stratejik açidan çok önemli. Arçelik ile is birligimiz sayesinde, Hitachi marka ev aletleriyle daha fazla bölgeye güvenli ve saglikli bir yasam sunacak, tüm dünyada insanlarin yasam kalitesinin artmasina katki saglayacagiz."

Hitachi Global Life Solutions Inc. Baskani Jun Taniguchi, Arçelik Hitachi Home Appliances’in iki sirketin tamamlayici satis aglarini ve ürün stratejilerini güçlendirerek rekabette avantaj elde edecegine ve küresel ev aletleri pazarinda lider olacagina inandigini belirterek, çevresel direnç ve dijital teknoloji gibi sirketlerinin fark yaratan teknolojilerini bir araya getirerek tüketicilerin yasam kalitesinin iyilestirilmesine katkida bulunacak ve sürdürülebilir bir toplum olusturacak ürün ve hizmetler gelistireceklerini aktardi.

Yeni sirketin genel müdürlügü görevini yürütecek olan Zafer Üstüner de sunlari kaydetti:

"Bugün, Güneydogu Asya pazarindaki artan genç nüfusun degisen ihtiyaçlarini karsilamak ve onlarin alim gücünden faydalanmak için kurulan Arçelik Hitachi Home Appliances için yeni ve heyecan verici bir yolculuk basliyor. Bu sirket, tüm cografyalarda büyümeyi hizlandirmak ve büyüme potansiyelini gerçeklestirmek için iki sirketin küresel stratejilerini bir araya getiriyor, ürün sinerjisi olusturuyor, marka ve tanitim faaliyetlerine yatirim yapiyor. Sirket, ortakligimiz sayesinde kazandigi satin alma ve üretim sinerjileriyle verimlilikte güçlü artislar elde etmemizi de saglayacak. Bu yeni girisim, basariya ulasmak için Hitachi GLS’nin Güneydogu Asya’daki güçlü varligindan ve hizla büyüyen Asya pazarinda piyasaya sundugu üst segment ev aletlerinden faydalaniyor. Bu stratejik ortak girisime büyük emek veren ekiplerimiz, Arçelik Hitachi Home Appliances’in önümüzdeki yillarda büyüyüp gelismesini dört gözle bekliyor."

Kaynak: AA