Ankara'da Istinat Duvari Zarar Gören Apartman Nedeniyle 5 Bina Tahliye Edildi

Ankara’nin Çankaya ilçesinde temel çalismasi sirasinda apartmanin istinat duvarinin zarar görmesi nedeniyle 5 bina tedbir amaçli tahliye edildi. Ayrica, insaatin müteahhidi ile taseron firma yetkilisi gözaltina alindi.

Ankara'da Istinat Duvari Zarar Gören Apartman Nedeniyle 5 Bina Tahliye Edildi
Ankara’nin Çankaya ilçesi Arka Topraklik Mahallesi Orhun Sokak’ta devam eden insaatin temel çalismasi nedeniyle bir apartmanin istinat duvari zarar gördü. Durumu fark eden bina sakinlerinin ihbari üzerine olay yerine 112 Acil Servis, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye, polis, belediye ve Çevre ve Sehircilik Bakanligi yetkilileri sevk edildi.

Duvarin destekledigi 5 katli apartman ile çevredeki 4 bina, çökme riskine karsi tedbir amaciyla tahliye edildi. Riskli binalarin bulundugu yerlere güvenlik seridi çekilirken sokakta bulunan dogal gaz hatti da kapatildi. Tahliye edilen 145 kisiden bazilarinin sokakta bekleyisi devam ederken bazilari da Ankara Büyüksehir Belediyesinin misafirhanesine yönlendirildi. Ayrica polis ekiplerinin yaptigi inceleme kapsaminda temel çalismasi yapilan insaatin müteahhidi K.B. ile taseron firma yetkilisi S.Y. gözaltina alindi.

Evlerini bosaltan vatandaslarin bir kismi Ankara Büyüksehir Belediyesinin misafirhanelerine yönlendirilirken, bir kismi yakinlarinin yanina gideceklerini bildirdi.

“Kasten yapildigini düsünüyorum”

Tahliye edilen binada oturdugunu belirten Hasan Kurtullu, “1 haftadir benim evimde ufak ufak sarsintilar oluyordu. Burada kepçe kazi yapiyordu. Ben sürekli kepçeyi izliyordum balkondan. Dünde çöp atarken geldim. Burada uyardim arkadaslari ben. Bu binalar çatladi yavas yavas yakinda yikilir dedim. Karsi binalar gibi olur dedim. Burada çalisanlarin tek dedikleri su, ’Bu binalar eski bunlara bir sey olmaz’. Söyle bir sey duydum. Müteahhit binayi komple almaya çalisiyor. Burada ki daire sakinlerine birer tane daire verecekmis. Kasten yapildigini düsünüyorum. Bu daire sakinlerinin hiç biri kabul etmemis, kabul etmeyince yüklenici iyice girmis dibe. Ben mesaiden çiktim geldim yarim saat sonra yikilma basladi.

Herhalde kepçe düstü. Balkondan baktigim da oldugu gibi binanin yarisi dogru kaydi. Ben sarsintinin oldugu anda evdeydim. Kalacak yerleri olmayanlar misafirhanelere yerlestirilecek” dedi.

Ekipler çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA