Ankara'da Insaat Çalismasinda Zarar Gören Istinat Duvari Güçlendiriliyor

Çevre ve Sehircilik Bakanligi görevlileri, insaat alaninin bitisigindeki bina ile tedbir gerekçesiyle bosaltilan çevredeki 4 binanin özellikle tasiyici elemanlarinda herhangi bir hasar olusmadigini tespit etti.

Ankara'da Insaat Çalismasinda Zarar Gören Istinat Duvari Güçlendiriliyor
Baskentte bir insaatin temel çalismasi sirasinda zarar gören istinat duvarinin topuk dolgusuyla güçlendirilmesi için çalisma baslatildi.

Çankaya ilçesi Arka Topraklik Mahallesi Orhun Sokak'ta devam eden insaatin temel çalismasi sirasinda istinat duvarinin zarar görmesi üzerine baslatilan çalismalar sürüyor.

Bu kapsamda yapilan teknik incelemeler sonucu, yanindaki 5 katli binada hasara yol açmamasi için insaatin istinat duvarinin oldugu bölgede topuk dolgusuyla güçlendirme yapilmasi kararlastirildi.

Kamyonlarla getirilen toprak, zarar gören istinat duvarinin bulundugu alana is makinesi araciligiyla doldurulmaya baslandi.

Öte yandan, Çevre ve Sehircilik Bakanligi görevlileri, insaat alaninin bitisigindeki bina ile tedbir gerekçesiyle bosaltilan çevredeki 4 binanin özellikle tasiyici elemanlarinda herhangi bir hasar olusmadigini tespit etti.

Ayrica evlerinden tahliye edilen vatandaslardan 6'si barinma ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla Ahmetler Sefkat Evine yerlestirildi.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Ankara Büyüksehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi ekiplerinin bölgedeki çalismalari sürüyor.
Kaynak: AA